Viral

Φανταστική χοιρινή τηγανιά στον φούρνο: Εύκολη και οικονομική συνταγή

Η τηγανιά από χοιρινό κρέας είναι στη πρώτη θέση των προτιμήσεων των Ελλήνων την Τσικνοπέμπτη και για όλη τη διάρκεια της Αποκριάς.

Η τηγανιά είναι ένας μεζές που δεν λείπει σχεδόν ποτέ από το γιορταστικό τραπέζι σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Αλλά η τιμητική της είναι τα Χριστούγεννα και οι Απόκριες, όταν το χοιρινό κρέας «τραβιέται» λόγω κρύου και η πλούσια γεύση της παντρεύεται ιδανικά με τσίπουρο ή ρακή.

Η τηγανιά, όπως μαρτυράει η λέξη, γίνεται συνήθως στο τηγάνι. Όμως, όταν έχουμε κόσμο στο σπίτι και μιλάμε για παραπάνω από 1-2 πιάτα, τότε η λύση του φούρνου είναι με διαφορά η καλύτερη.

Λύνει τα χέρια του οικοδεσπότη την τελευταία στιγμή, βοηθάει να διατηρηθεί καθαρή η κουζίνα και, αν προσθέσουμε μέσα πατάτες, τότε έχουμε ένα πλήρες και πεντανόστιμο γεύμα. Κι επιπλέον οικονομικό, αφού ειδικά ο λαιμός του χοιρινού είναι από τα λιγότερο ακριβά κομμάτια κρέατος στην αγορά.

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό λαιμό ή σπάλα ή μπριζόλες κομμένο σε μικρά κομμάτια

600 ml. λευκό κρασί

1 πράσο

1 φύλλο δάφνης

4 πιπεριές πολύχρωμες

ρίγανη

θυμάρι

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 ματσάκι μαϊντανό

3 κιλά πατάτες

400 γρ. φέτα

1 λίτρο ζωμό

αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα:

2-3 σκελίδες σκόρδου

1 ποτήρι του κρασιού ξύδι

1 χοντροκομμένο κρεμμύδι

Δείτε το σχετικό βίντεο για να φτιάξετε χοιρινή τηγανιά στον φούρνο με πατάτες του σεφ Τίμου Ζαχαράτου:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Λαγουβάρδος: Η κατάσταση στην Θεσσαλία είναι ακόμη κρίσιμη
Χάος: Ήρθαν τα ηλεκτρικά λεωφορεία, δεν υπάρχουν όμως οι φορτιστές
Chevron Right