Η Μερλίνα, η βασίλισσα του σμήνους των κορακιών, που φρουρούν τον Πύργο του Λονδίνου, έχει εξαφανιστεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, με πολλούς να φοβούνται ότι ίσως πέθανε.
We have some really unhappy news to share. Our much-loved raven Merlina has not been seen at the Tower for several weeks, and her continued absence indicates to us that she may have sadly passed away. (1/4) pic.twitter.com/ccwCIBfdlT
— The Tower of London (@TowerOfLondon) January 13, 2021
«Έχουμε πολύ δυσάρεστα νέα. Το αγαπημένο μας γεράκι, η Μερλίνα, δεν έχει φανεί στον πύργο εδώ και εβδομάδες και η μακρόχρονη απουσία της μας οδηγεί στο στενάχωρο συμπέρασμα ότι ίσως έχει πεθάνει», έγραψε το προσωπικό του Πύργου του Λονδίνου στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, η Μερλίνα μπήκε στο σμήνος των βασιλικών κορακιών το 2007 και από τότε έγινε η αδιαμφισβήτητη αρχηγός τους.
Αν και, συνήθως, τα βασιλικά κοράκια δεν απομακρύνονται από τα τείχη, οι εργαζόμενοι του Πύργο είπαν πως η Μερλίνα ήταν ελεύθερο πνεύμα και της άρεσε να εξερευνά τον κόσμο. Συνήθως επέστρεφε στο σμήνος της μετά από λίγες ημέρες, ωστόσο η πιο πρόσφατη απομάκρυνσή της ήταν και η τελευταία της.
Σύμφωνα με τον βρετανικό θρύλο, το βασιλικό σμήνος πρέπει να απαρτίζεται τουλάχιστον από έξι κοράκια, αλλιώς το βασίλειο κινδυνεύει να πέσει.
We now have 7 ravens here at the Tower — one more than the required 6, so we don’t have any immediate plans to fill Merlina’s vacancy. However in time we hope that a new chick from our breeding programme will be up to the formidable challenge of continuing her legacy. (3/4)
— The Tower of London (@TowerOfLondon) January 13, 2021
«Πλέον, έχουμε επτά κοράκια εδώ στον Πύργο- ένα παραπάνω από τα απαιτούμενα έξι, επομένως δεν σχεδιάζουμε άμεσα να αντικαταστήσουμε την Μερλίνα. Ωστόσο, με τον καιρό, ελπίζουμε πως ένας από τους νεοσσούς που εκτρέφουμε θα ανταποκριθεί σε αυτή την τεράστια πρόκληση, που αποτελεί η συνέχεια της κληρονομιάς της», κατέληξε ο Πύργος του Λονδίνου.