Viral

Κακός οιωνός στη Βρετανία, χάθηκε η «βασίλισσα των κορακιών»

Σύμφωνα με τον θρύλο, εάν μείνουν λιγότερα από έξι κοράκια στον Πύργο του Λονδίνου, το βασίλειο θα πέσει.

Η Μερλίνα, η βασίλισσα του σμήνους των κορακιών, που φρουρούν τον Πύργο του Λονδίνου, έχει εξαφανιστεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, με πολλούς να φοβούνται ότι ίσως πέθανε.

«Έχουμε πολύ δυσάρεστα νέα. Το αγαπημένο μας γεράκι, η Μερλίνα, δεν έχει φανεί στον πύργο εδώ και εβδομάδες και η μακρόχρονη απουσία της μας οδηγεί στο στενάχωρο συμπέρασμα ότι ίσως έχει πεθάνει», έγραψε το προσωπικό του Πύργου του Λονδίνου στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, η Μερλίνα μπήκε στο σμήνος των βασιλικών κορακιών το 2007 και από τότε έγινε η αδιαμφισβήτητη αρχηγός τους.

Αν και, συνήθως, τα βασιλικά κοράκια δεν απομακρύνονται από τα τείχη, οι εργαζόμενοι του Πύργο είπαν πως η Μερλίνα ήταν ελεύθερο πνεύμα και της άρεσε να εξερευνά τον κόσμο. Συνήθως επέστρεφε στο σμήνος της μετά από λίγες ημέρες, ωστόσο η πιο πρόσφατη απομάκρυνσή της ήταν και η τελευταία της.

Σύμφωνα με τον βρετανικό θρύλο, το βασιλικό σμήνος πρέπει να απαρτίζεται τουλάχιστον από έξι κοράκια, αλλιώς το βασίλειο κινδυνεύει να πέσει.

«Πλέον, έχουμε επτά κοράκια εδώ στον Πύργο- ένα παραπάνω από τα απαιτούμενα έξι, επομένως δεν σχεδιάζουμε άμεσα να αντικαταστήσουμε την Μερλίνα. Ωστόσο, με τον καιρό, ελπίζουμε πως ένας από τους νεοσσούς που εκτρέφουμε θα ανταποκριθεί σε αυτή την τεράστια πρόκληση, που αποτελεί η συνέχεια της κληρονομιάς της», κατέληξε ο Πύργος του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πέθανε η ηθοποιός Χρύσα Ντάρλα Ορδηττού
Περιστέρι διέσχισε τον Ειρηνικό και θα το θανατώσουν γιατί μπορεί να μεταφέρει κορονοϊό
Chevron Right