Το Glühwein το έχουν δοκιμάσει όλοι όσοι έκαναν Χριστούγεννα έστω και μία φορά στην κεντρική Ευρώπη. Είναι το κόκκινο κρασί που μοσχοβολάει πορτοκάλι και μπαχαρικά και σερβίρεται ζεστό στις χριστουγεννιάτικες αγορές για να θερμάνει χέρια και ψυχές.
Μοιάζει αρκετά με τη σαγκρία, όπως σε αντίθεση με το ισπανικό ποτό που σερβίρεται συνήθως με πάγο, το Glühwein έχει φτιαχτεί για τις κρύες νύχτες και είναι συνώνυμο του χειμώνα.
Για να το φτιάξουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε κόκκινο κρασί έχουμε στη διάθεσή μας, ακόμα και από ένα μισοτελειωμένο μπουκάλι.
Υλικά:
- 1 λίτρο κόκκινο κρασί
- 1 πορτοκάλι
- 2 στικ κανέλα
- 1/4 κ.γ .κάρδαμο (κακουλέ)
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
Δείτε το σχετικό βίντεο: