Το banana bread ήρθε για να μείνει στις ζωές μας. Το λατρεύουν όλοι, με έμφαση στα παιδιά που βρίσκουν τη γεύση και το άρωμα της μπανάνας, ειδικά αν συνδυάζεται με σοκολάτα, ακαταμάχητα.
Ευτυχώς λοιπόν που το banana bread γίνεται πανεύκολα -ούτε καν μίξερ δεν χρειάζεται, με ένα βαθύ τηγάνι κι έναν αυγοδάρτη μπορούμε να ολοκληρώσουμε την παρασκευή.
Η συνταγή που έδειξε στο «Στούντιο 4» ο σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι, όπως οι μπανάνες καραμελώνουν στο τηγάνι με το βούτυρο και τη ζάχαρη, το άρωμα που αναδίδεται είναι ασύγκριτο.
Υλικά:
4 ώριμες μεσαίες μπανάνες
150 γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο γάλακτος
2 μεσαία αβγά
1 κ.σ. κανέλα
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. σοκολάτα bitter
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις μπανάνες τις οποίες αρχίζουμε να τις λειώνουμε μέσα στο τηγάνι. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να νιώσουμε το χαρακτηριστικό άρωμα τις καραμέλας.
Αποσύρουμε από το μάτι κι αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα για περίπου ένα μισάωρο.
Όταν το μείγμα είναι χλιαρό -ή και κρύο- ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αποροοφηθεί. Τέλος, κόβουμε την σοκολάτα σε κομματάκια, ανάλογα με το πόσο μεγάλα ή μικρά θέλουμε -μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σταγόνες κουβερτούρας- και ανακατεύουμε να σκορπιστούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 35 λεπτά.
TIP: Μπορούμε να διακοσμήσουμε την επιξάνει του κέικ, πριν το βάλουμε στον φούρνο, με ροδέλες μπανάνας ή με μια ολόκληρη μπανάνα κομμένη στα δύο κατά μήκος.
Δείτε το σχετικό βίντεο: