Η μακέτα των νέων φυλακών της Αθήνας είναι ήδη έτοιμη και η υλοποίηση του σχεδίου για τη μετεγκατάσταση του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού στο πρώην στρατόπεδο Αμερικανικής Ευκολίας στον Ασπρόπυργο, προχωρά.
Οι νέες εγκαταστάσεις θα ονομάζονται «Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα Αθηνών» (ΔΣΣΑ).
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ανατεθεί σε ειδικούς μελετητές να συντάξουν την εισήγηση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), που θ’ αποσταλεί μαζί με την πρόταση της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, μετά την έγκριση της τεχνικής έκθεσης, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για γνωμοδότηση, προκειμένου να προωθηθεί για την υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, βάσει του οποίου θα ξεκινήσει η κατασκευή.
Προχθές, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, άρχισαν και τυπικά οι εργασίες στον χώρο όπου θα κατασκευαστούν οι νέες φυλακές. Σε πρώτη φάση άρχισαν οι κατεδαφίσεις των υφιστάμενων κτηρίων.
Δείτε το οπτικοακουστικό αφιέρωμα που έχει αναρτήσει η ομάδα «UP Stories» στο YouTube. Μια αναδρομή από τον Κορυδαλλό στον Ασπρόπυργο: