Αν και όλοι μας γνωρίζουμε πως το να χρησιμοποιούμε δημόσια δίκτυα Wi-Fi, όπως αυτά του τοπικού καφέ ή του αεροδρομίου, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, ακόμη και όταν χρειάζεται κωδικός πρόσβασης, ο κίνδυνος παραμένει, σύμφωνα με τον χάκερ, Τζέησον Γκλάσμπεργκ, συνιδρυτή της Casaba Security.
Ενα από τα πιο χαρακτηριστικά τεχνάσματα αυτών που αποσκοπούν σε απάτες, είναι η δημιουργία ενός δίδυμου – ιστότοπου, που στην ουσία δεν υπάρχει, απ′ όπου όμως μπορεί να αντλήσουν όλες τις απαραίτητες και χρήσιμες πληροφορίες που έχει καταγράψει. Αυτό δεν σημαίνει πως ο άνθρωπος πίσω από την απάτη είναι απαραίτητα ο οικοδεσπότης, καθώς τα ρούτερ βρίσκονται εκτεθειμένα, με άμεση πρόσβαση, σε όλους όσοι έχουν κατά καιρούς, μείνει στο σπίτι.
Το χάκινγκ ενός ρούτερ γίνεται πολύ εύκολα, με έναν συνδετήρα, δίνοντας την δυνατότητα για αντιγραφή όλων των αρχείων που επιθυμούν να ελέγξουν, για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν, καθώς και την σύνδεση του σε άλλον προσωπικό υπολογιστή.
Εδώ όπως αναφέρει στο άρθρο της η αμερικάνικη έκδοση της HuffPost US, ο κίνδυνος που κρύβεται έχει να κάνει με τον κωδικό πρόσβασης, που συνήθως είναι ο ίδιος για όλα τα μέσα, όπως Netflix, Amazon, Gmail, Facebook και βέβαια το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.