Η Meghan Markle (Μέγκαν Μαρκλ), σύζυγος του πρίγκιπα Harry φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού των The New York Times, The Cut και παραχώρησε μια συνέντευξη.
Η Μέγκαν Μαρκλ μίλησε για τη νέα της ζωή. Από τη στιγμή που άφησε το παλάτι του Buckingham και τη ζωή της ως Δούκισσα του Sussex, και μαζί με τον πρίγκιπα Harry μετακόμισαν μόνιμα στο Los Angeles των ΗΠΑ μαζί με τα δυο παιδιά τους.
«Οι συνθήκες είναι ιδανικές για αποκαλύψεις. Είναι μια όμορφη Αυγουστιάτικη μέρα στο Montecito, σε ένα όμορφο καθιστικό, σε ένα όμορφο σπίτι. Ο Archie Harrison Mountbatten-Windsor, ένας ζωηρός 3χρονος με ένα τζίντζερ μπούκλες, πανομοιότυπες με αυτές του πατέρα του, μπαίνει στο δωμάτιο απαιτώντας η «μαμά» να ακούσει τον χτύπο της καρδιάς του με ένα ξύλινο στηθοσκόπιο παιχνίδι. Εκείνος στέκεται, με την κοιλιά του να προεξέχει, ενώ η μητέρα του, η Meghan, εκφράζει τη χαρά της κάνοντας ότι ακούει προσεκτικά την καρδιά του. Ο Archie χαμογελά και ικανοποιημένος, βγαίνει έξω», αναφέρεται στο κείμενο που προλογίζει τη συνέντευξη της Μαρκλ στο The Cut.
Η Μέγκαν Μαρκλ μίλησε για τη ζωή της με τον πρίγκιπα Χάρι και τις οικογένειές τους, ελπίζοντας πως υπάρχει περιθώριο να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους, μετά την απόφαση του ζευγαριού να αποχωρήσει από τη βασιλική ζωή.
Αυτή η αποστροφή του λόγου της Μέγκαν Μαρκλ δεν φαίνεται να άρεσε τόσο στο παλάτι. Σύμφωνα με το The Cut, η Μέγκαν ισχυρίστηκε ότι αυτό που ζητούσε το ζευγάρι όταν ήθελαν οικονομική ελευθερία δεν ήταν «η επανεφεύρεση του τροχού». Το περιοδικό αναφέρει ακόμα ότι η 41χρονη Μέγκαν απαριθμούσε μια «χούφτα πρίγκιπες και πριγκίπισσες και δούκες που έχουν την ίδια άποψη με την ίδια», χωρίς να τους κατονομάζει.
Συζητώντας για το πώς η «τοξική κουλτούρα των ταμπλόιντ έχει διαλύσει δύο οικογένειες», μια προφανής αναφορά στον τσακωμό της Μέγκαν με τον ίδιο της τον πατέρα, Τόμας Μαρκλ αλλά και τη διαλυμένη σχέση του πρίγκιπα Χάρι με τον πρίγκιπα Κάρολο, η Μέγκαν φέρεται να είπε:
«Ο Χάρι μου είπε: «Έχασα τον πατέρα μου σε αυτή τη διαδικασία». Δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο γι’ αυτούς όπως ήταν για μένα, αλλά αυτή είναι δική του απόφαση». Το σχόλιο αυτό ερμηνεύτηκε από τους περισσότερους πως ο Χάρι ένιωθε ότι είχε «χάσει» τον πατέρα του εξαιτίας της απομάκρυνσής τους από τη βασιλική οικογένεια.
https://www.instagram.com/p/Ch2BWOvuLm6/
Μερικές ώρα αργότερα, εκπρόσωπος της Μέγκαν Μαρκλ δήλωσε στο BBC ότι η Δούκισσα του Σάσεξ αναφερόταν στον δικό της πατέρα, από τον οποίο έχει αποξενωθεί, και έλεγε ότι ελπίζει να μην συμβεί το ίδιο και στον σύζυγό της.
Η απάντηση από τον Πρίγκιπα Κάρολο
Μετά τη δημοσίευση του άρθρου, ο βασιλικός δημοσιογράφος Όμιντ Σκόμπι, ο οποίος έγραψε τη βιογραφία τους, δήλωσε: «Καταλαβαίνω πως ο πρίγκιπας Χάρι στην πραγματικότητα αναφέρεται στην απώλεια του πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ και πως η Μέγκαν λέει ότι δεν θέλει να χάσει ο Χάρι τον δικό του».
Απάντηση έδωσε και μια πηγή προσκείμενη στον πρίγκιπα Κάρολο, δηλώνοντας στο πρακτορείο ειδήσεων PA πως ο δούκας της Ουαλίας θα λυπόταν εάν ο Χάρι ένιωθε πως οι σχέσεις τους είχαν χαθεί. «Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αγαπάει και τα δύο του παιδιά», τόνισε η πηγή.
https://www.instagram.com/p/Ch101nEuLHg/
Η συγχώρεση και τα βασιλικά πεθερικά
Ερωτηθείσα η Μέγκαν Μαρκλ εάν υπάρχει περιθώριο συγχώρεσης μεταξύ αυτής και των βασιλικών πεθερικών της και της δικής της οικογένειας, απάντησε: «Νομίζω ότι η συγχώρεση είναι πολύ σημαντική. Χρειάζεται πολύ περισσότερη ενέργεια για να μην συγχωρείς. Αλλά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να συγχωρέσεις. Έχω κάνει πραγματικά μια ενεργή προσπάθεια, ειδικά γνωρίζοντας ότι μπορώ να πω τα πάντα».
Όπως εξήγησε, μισούσε το γεγονός πως έπρεπε να μοιραστεί οικογενειακές φωτογραφίες με τα ίδια βρετανικά μέσα ενημέρωσης των οποίων οι αναγνώστες αποκάλεσαν τα παιδιά της «με τη λέξη από Ν» ( Νέγρος), σχολιάζοντας πως «μόνο η ύπαρξη μας αναστάτωνε την ιεραρχία της μοναρχίας».
Όταν ήταν ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας, η Δούκισσα του Σάσεξ έπρεπε να δίνει φωτογραφίες του τρίχρονου γιου της, Άρτσι, στο Royal Rota, τη δημοσιογραφική ομάδα που καλύπτει τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και τη σειρά διαδοχής της. «Γιατί να δίνω στους ίδιους ανθρώπους που αποκαλούν τα παιδιά μου με τη λέξη «N» μια φωτογραφία του παιδιού μου πριν μπορέσω να τη μοιραστώ με ανθρώπους που το αγαπούν;», σχολίασε. «Πείτε μου πώς βγάζει νόημα αυτό και μετά θα παίξω αυτό το παιχνίδι».
https://www.instagram.com/p/Ch2jYLTAu6c/
Ακόμη και αν αυτή και ο Χάρι έχουν αποσυρθεί από τα βασιλικά τους καθήκοντα, η Μέγκαν εξακολουθεί να γνωρίζει πολύ καλά ότι ο κόσμος τη βλέπει ως πριγκίπισσα. «Είναι σημαντικό να το σκεφτόμαστε, γιατί -ακόμη και με τη συνέντευξη στην Oprah, είχα επίγνωση του γεγονότος ότι υπάρχουν μικρά κορίτσια που συναντώ και λένε: «Θεέ μου, είναι μια πραγματική πριγκίπισσα«».
https://www.instagram.com/p/Ch2NCDlOaiQ/
Αλλά οι φιλοδοξίες της για τον εαυτό της (και για τα κοριτσάκια που την θαυμάζουν) είναι κάτι περισσότερο από το να παντρευτεί σε μια θέση: «Απλώς τα κοιτάζω όλα και σκέφτομαι: «Έχετε τη δύναμη μέσα σας να δημιουργήσετε μια ζωή μεγαλύτερη από κάθε παραμύθι που έχετε διαβάσει ποτέ. Δεν το εννοώ αυτό με την έννοια «θα μπορούσατε να παντρευτείτε έναν πρίγκιπα μια μέρα». Εννοώ ότι μπορείς να βρεις την αγάπη. Μπορείς να βρεις την ευτυχία. Μπορείς να βρεθείς αντιμέτωπος με αυτό που θα μπορούσε να μοιάζει με το μεγαλύτερο εμπόδιο και μετά μπορείς να βρεις ξανά την ευτυχία».
Meghan Markle επιστρέφει στο Instagram
«Η Meghan, χαλαρώνοντας σε μια άνετη καρέκλα, ατενίζει το χώρο. Ένα αόρατο χέρι έχει ανάψει ένα κερί με ροδόνερο με την επωνυμία Soho House (ο ιδρυτής, Nick Jones, είναι φίλος από «πολύ πριν γνωρίσω τον Harry», λέει). Το άρωμα γεμίζει τον αέρα και γίνεται ένα με τους απαλούς τόνους μιας κιθάρας φλαμένκο που παίζει από ένα ηχείο. Στη συνέχεια, η Meghan γυρίζει προς το μέρος μου και σκύβει προς τα εμπρός για να ρωτήσει συνωμοτικά: «Θέλεις να μάθεις ένα μυστικό;», σημειώνεται στο κείμενο του The Cut.
«Θα επιστρέψω στο Instagram!», της είπε η Meghan Markle, αν και στη συνέχεια της συνέντευξης τόνισε ότι δεν είναι σίγουρη για αυτή την απόφασή της.
Αναφερόμενη στην πολυτελή έπαυλη στο Montecito όπου στεγάζουν την οικογενειακή τους ευτυχία με το σύζυγό της, πρίγκιπα Harry και τα δύο παιδιά τους, τον Αrchie και τη Lilibet, η Meghan Markle δήλωσε: «Ψάχναμε σπίτι σε αυτή την περιοχή και αυτό το σπίτι συνέχιζε να εμφανιζόταν στις διαδικτυακές αναζητήσεις. Δεν εργαζόμασταν και έτσι δεν επρόκειτο να έρθουμε να δούμε το σπίτι αυτό. Ήταν αδύνατο. Είναι όπως όταν είσαι νεότερος και σου αρκεί να χαζεύεις τις βιτρίνες, δεν θες να δεις κάτι που δεν γίνεται να υποστηρίξεις οικονομικά. Είναι κάτι που δεν σου δίνει καλή αίσθηση».