Ο Μάκης Παπασημακόπουλος μιλά στο Στούντιο 4 για δυσκολίες που αντιμετώπισε και πώς τις ξεπέρασε. Ο γνωστός κωμικός σχολιαστής και πρωταγωνιστής στην κωμωδία του Mega, «Έχω Παιδιά» εξήγησε γιατί πέρασε ένα μεγάλο διάστημα μισώντας τον εαυτό του.
Αρχικά τόνισε πως «Πρέπει να βρεις ένα μέρος για να θάψεις σε τόπο χλοερό τους δαίμονές. Να πεις «δαίμονες από τη μία, από την άλλη κομμάτι του εαυτού μου, δεν τους μισώ». Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο από το να βρίσκεις τον τρόπο να μην κρύβεσαι από τα κακά σου.
Με ζόρισε νομίζω περισσότερο ότι είχα μεγάλο μίσος για τον εαυτό μου, βαθιά μέσα μου. Για τα πάντα μου, για το πώς ήμουν, για τη σάρκα μου, και την πέτσα.
Για το πώς με άκουγα στο κεφάλι μου, πώς ήθελα να είμαι ή δεν ήθελα να είμαι, για το πόσο κρυβόμουν πίσω από καταχρήσεις, από το αλκοόλ για παράδειγμα. Χρειάστηκε να δω τον εαυτό μου στα χειρότερά του για να πω ίσως πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω. Ξεκίνησα να πηγαίνω σε μια ψυχίατρο, η οποία πραγματικά με βοήθησε πάρα πολύ. Όχι κάτι εξωπραγματικά σπουδαίο, όσο να μιλήσεις σε κάποιον άνθρωπο ο οποίος σε αφήνει να ακούσεις αυτά που λες και να σε βάζει στη σωστή κατεύθυνση.
Νομίζω ότι τη βρήκα την ρίζα του προβλήματος. Οποιοσδήποτε εκτίθεται δημόσια έχει την ανάγκη να το κάνει και ταυτόχρονα μια μεγάλη απέχθεια σε αυτό. Τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία. Δεν είναι ποτέ καλή συνταγή η ανάγκη σου να εκτεθείς και η ανάγκη σου να μισήσεις αυτή την ανάγκη. Υπάρχει μόνιμα χωρίς να την αντιμετωπίζεις.
Όταν κατάλαβα τους λόγους που υπήρχαν αυτά τα δύο ταυτόχρονα, ξεκίνησα να μπορώ να τα ελέγχω περισσότερο. Τα τελευταία 5-6 χρόνια έχω αποκτήσει καλούς φίλους», είπε ο Μάκης Παπασημακόπουλος.
Ο Μάκης Παπασημακόπουλος μιλά για να βοηθά κι άλλους:
Επιπλέον συνέχισε: «Έπεσα με τα μούτρα και υπήρχε ένα μόνιμο αδιέξοδο. Περισσότερο τα αποτελέσματα της συμπεριφοράς μου προς τους άλλους που έλεγα ότι αγαπούσα. Αλλά πόσο αγαπάς τους ανθρώπους όταν τους ταλαιπωρείς;
Τώρα είναι πολλή μεγάλη κουβέντα για να πω ότι μιλάω για να βοηθάω. Από τη στιγμή που έχω ένα βήμα μπορεί κάποιος να ακούσει ένα σύμπτωμα. Το γέλιος παίζει κομβικό ρόλο στη ζωή μας. Η ανάγκη να βρίσκεις το διασκεδαστικό στις πιο μαύρες στιγμές σου είναι σωτήρια», πρόσθεσε.