Άφησε πολλούς με ανοιχτό το στόμα η Πάρις Χίλτον στην ομιλία της στο Καπιτώλιο, όπου αναφέρθηκε στην κακοποίηση που υπέστη στα πανάκριβα οικοτροφεία που φοίτησε, λόγω της προβληματικής συμπεριφοράς που παρουσίαζε.
Τα εφηβικά χρόνια της χρυσής κληρονόμου, δεν ήταν όπως φαίνεται και τόσο λαμπερά την ώρα που έκλειναν οι πόρτες του οικοτροφείου. Άλλωστε έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν στις δύσκολες στιγμές που πέρασε σε κάποια από τα πιο γνωστά εκπαιδευτικά ιδρύματα που φιλοξενούν τα παιδιά των κροίσων.
Μιλώντας στην επιτροπή «House Ways and Means», που μεριμνά την ενίσχυση της προστασίας της παιδικής πρόνοιας, δήλωσε ότι «θα είναι η φωνή για τα παιδιά που οι φωνές τους δεν ακούγονται. Δεν θα σταματήσω μέχρι η νεολαία της Αμερικής να είναι ασφαλής», προτρέποντας να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα.
Στην ομιλία της στο Καπιτώλιο η Πάρις Χίλτον είπε συγκεκριμένα για την προσωπική της εμπειρία:
«Όταν ήμουν 16 χρόνων με άρπαξαν από το κρεβάτι μου στη μέση της νύχτας και με μετέφεραν σε μία από τις τέσσερις δομές που θα έμενα.
Τα προγράμματα αυτά υπόσχονταν θεραπεία, ανάπτυξη και υποστήριξη, αλλά, αντίθετα, δεν μου επέτρεψαν να μιλήσω, να κινηθώ ελεύθερα ή ακόμη και να κοιτάξω έξω από ένα παράθυρο για δύο χρόνια.
Το προσωπικό με εξευτέλιζε, μου έδιναν με το ζόρι φάρμακα, με κακοποιούσαν σεξουαλικά, με έγδυναν και με έσερναν στους διαδρόμους, ρίχνοντάς με τελικά στην απομόνωση», τόνισε και συμπλήρωσε πως οι γονείς της, Ρικ και Κάθι Χίλτον δεν γνώριζαν τίποτε για τα βασανιστήρια, αφού είχαν εξαπατηθεί από τα πανάκριβα οικοτροφεία που την έστελναν για τις πολύ καλές μεθόδους και παροχές τους στους εκλεκτούς οικότροφούς τους.
Για τον λόγο αυτό η Πάρις Χίλτον ζήτησε την προσοχή των αρμοδίων: «Μπορείτε, λοιπόν, να φανταστείτε την κατάσταση των νέων που τοποθετήθηκαν από το κράτος και δεν έχουν ανθρώπους να τους επισκέπτονται τακτικά;
Τι είναι πιο σημαντικό; Η προστασία του κέρδους ή οι ζωές αυτών των νέων; Ως μητέρα, αυτές οι ιστορίες μου ραγίζουν την καρδιά. Αν είστε παιδί σε ίδρυμα της πρόνοιας, να γνωρίζετε αυτό: Σας βλέπω, σας νιώθω και είμαι εδώ για εσάς», είπε κλείνοντας.
Το οικοτροφείο Provo Canyon στο οποίο φοιτούσε η Πάρις Χίλτον, δηλώνει άγνοια για τις πρακτικές της προηγούμενης διοίκησης και «ως εκ τούτου δεν μπορεί να σχολιάσει τις λειτουργίες ή την εμπειρία των μαθητών πριν από εκείνη τη στιγμή. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι το σχολείο παρέχει ένα δομημένο περιβάλλον, διδάσκοντας δεξιότητες ζωής, παρέχοντας θεραπεία συμπεριφορικής υγείας και συνεχή εκπαίδευση για νέους που έρχονται σε εμάς με προϋπάρχουσες και σύνθετες συναισθηματικές, συμπεριφορικές και ψυχιατρικές ανάγκες», δηλώνει με ανακοίνωση.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Πάρις Χίλτον έχει κάνει λόγο για μια βιομηχανία 50 δις δολαρίων σε ιδρύματα τέτοιου είδους που περιλαμβάνει οικοτροφεία και δομές στρατιωτικού τύπου που αναλαμβάνουν νέους για την τροποποίηση της συμπεριφοράς τους.
Η δική της εμπειρία ήταν «απομονωτική και τραυματική», καθώς δεν υπήρχε τρόπος να ενημερώσει τους γονείς της για όσα περνούσε αφού οι κλήσεις παρακολουθούνταν: «Είναι πραγματικά δύσκολο να το πεις σε κάποιον στον έξω κόσμο. Πολλά από αυτά τα παιδιά δεν γίνονται πιστευτά επειδή αυτά τα μέρη λένε στους γονείς ότι τους λένε ψέματα και τους χειραγωγούν επειδή θέλουν να γυρίσουν στο σπίτι τους», πρόσθεσε ακόμη.