Ο Γρηγόρης Πετράκος έδειξε την αντίδρασή του στην κίνηση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από τους στίχους του Σταμάτη Κραουνάκη στο γνωστό τραγούδι «Άδωνις».
Με ένα κείμενο στο προφίλ του στο facebook, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, έστειλε το δικό του μήνυμα κι έδειξε την αντίδρασή του.
Συγκεκριμένα έγραψε:
«Τί άλλο θα κάνουν οι άνθρωποι για να δείξουν υπακοή στη Νέα Τάξη… Όποια ορθοπολιτική μπούρδα τους πουλήσουν, αμέσως να κάνουν τον “καλό μαθητή”. Έβγαλε λέει η Πρωτοψάλτη (μετά από 30 χρόνια) το στίχο “χοντρή” απ τον θρυλικό Άδωνι… Για να μην κάνει “body shaming”.
Είχατε και στο χωριό σας μωρέ body shaming…;;; Ακούστε μπουρδολόγοι!
Σε κάθε πράξη, μας έχουν διδάξει οι μεγάλοι φιλόσοφοι, σημασία έχει το κίνητρο και η πρόθεση. Όταν κάποιος κάνει χιούμορ, σάτιρα ή ένα σκωπτικό τραγούδι, δεν έχει πρόθεση να θίξει κάποιον και αυτό που κάνετε λέγεται λογοκρισία, φίμωση, παραχάραξη και κυρίως έλλειψη διάκρισης, χιούμορ, αντίληψης και αμορφωσιά!
Προτείνω λοιπόν στο εξής να απαγορευτούν ρητά : -Ο χοντρός κι ο λιγνός -Ο κοντός με τη γραβάτα -Ο παπάς ο παχύς -Η μια πατάτα χοντρούλα -Ο ντρουλης χοντρούλης -Τα παχιά τα λόγια -Η ταβέρνα “στου Τζιμη του χοντρού” -Οι παχιές αγελάδες – Η Μάρω Κοντού – Η Κυριακή κοντή γιορτή – Η κοντούλα η λεμονιά -Η χοντρική πώληση Αντε παλιορατσιστές!»
Δείτε τη δημοσίευση του Γρηγόρη Πετράκου:
https://www.facebook.com/greg.petrakos/posts/pfbid02ZDJ19t6JoaF248rt7Lj6DnsLmPcVyyRLU6dvA4iZPwztw17FfaaTREuJRdnmecyel
Ο Σταμάτης Κραουνάκης έδωσε τη δική του απάντηση όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους:
«Θα απαντήσω για να μη λυσσάξετε. Ο κάθε ερμηνευτής, στη ζωντανή απόδοση των τραγουδιών έχει το δικαίωμα να πειράξει οτιδήποτε. Εγώ όταν λέω το τραγούδι τη «χοντρή» τη δείχνω και όλες οι χοντρούλες από κάτω ενθουσιάζονται. Αυτό είναι μια προσωπική της άποψη, θεωρεί ότι κάτι φταίει και δεν κάνει να λέμε τους ανθρώπους χοντρούς κλπ.
Αλλά το τραγούδι είναι 40 ετών και είναι αθώο. Εντάξει, ας κάνει ό,τι θέλει, δεν έχω κάτι εναντίον αυτού που κάνει. Μετά το φορτηγό του δήμου Αθηναίων εγώ δεν επικοινωνώ με την κυρία Πρωτοψάλτη, ούτε εκείνη μαζί μου. Την αγαπώ και δεν με νοιάζει αν αφαίρεσε τη λέξη, είναι ένα τραγούδι χαριτωμένο, θα μπορούσε να προσθέσει και στίχο, δεν τρέχει τίποτα.
Λοιπόν, θα σας πω κάτι και κάντε το βούκινο. Αυτό το τραγούδι, αυτή η «χοντρή νευρικιά» είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πρόσωπο. Που δεν υπάρχει περίπτωση να σας το αποκαλύψω, διότι είναι ένα αντρικό πασίγνωστο πρόσωπο. Και το πρόσωπο ήταν η αιτία να γράψω αυτό το τραγούδι τότε».