Η Βάσω Λασκαράκη έχει κάνει μια σημαντική επάνοδο στην τηλεόραση και στο θέατρο τη φετινή σεζόν. Με έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση Unfriend και την παρουσίαση της δικής της εκπομπής στον ΣΚΑΪ, το The Break, η ηθοποιός έχει γίνει αρκετές φορές θέμα στα media.
Πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη στη Μικαέλα Θεοφίλου για το περιοδικό Vita, όπου μίλησε για τη μητρότητα, τον συνδυασμό της με τα πολύωρα γυρίσματα, καθώς και το διαζύγιό της από τον Γιάννη Τσιμιτσέλη.
Μετά από την γέννηση της κόρης της, η Βάσω Λασκαράκη ξεκίνησε παραστάσεις στο θέατρο και παράλληλα δέχτηκε την πρόταση για τη σειρά «Το σόι σου». Μετά από ένα διάστημα 10 μηνών που είχε περάσει με το παιδί της στο σπίτι, βρέθηκε να λείπει 15 ώρες για τα γυρίσματα και τις παραστάσεις. Το αντίκτυπο στον οργανισμό της ήταν να ξεκινήσουν οι κρίσεις πανικού: «Την ψυχοθεραπεία την ξεκίνησα ορμώμενη από την κρίση πανικού που έπαθα λίγο αφότου ήρθε η Εύα στη ζωή μου. Ήταν μια εποχή που αποφάσισα να κάνω και θέατρο, γιατί πίστευα ότι δεν θα είχα άλλες προτάσεις. Ξαφνικά όμως βρέθηκα να έχω πάρα πολλές και επέλεξα τελικά να κάνω το Σόι.
Έπειτα από δέκα μήνες που θήλαζα αποκλειστικά, βρέθηκα να κάνω και τηλεόραση και θέατρο, με αποτέλεσμα να λείπω από το σπίτι και το παιδί μου 15 ώρες και πάνω στον μήνα να πάθω την πρώτη κρίση πανικού, ξεσπώντας σε κλάματα ενώ οδηγούσα για το θέατρο. Στους δύο μήνες ζήτησα παραίτηση από το θέατρο. Με συγκράτησαν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου, που μου είπαν: Βάσω, δεν είσαι μόνο μάνα, έχεις και τη ζωή σου. Έτσι αποφάσισα να ολοκληρώσω τη σεζόν αλλά είπα ότι δεν θα έκανα ξανά θέατρο μέχρι να το επιλέξω συνειδητά. Κι έτσι φτάσαμε στο 2023», είπε η Βάσω Λασκαράκη.
Το διαζύγιο ήταν μια συνθήκη που ήθελε λεπτή διαχείριση από τη Βάσω Λασκαράκη και τον Γιάννη Τσιμιτσέλη με γνώμονα το παιδί τους: «Θεωρώ ότι δεν έχουμε καμία παιδεία διαζυγίων στην Ελλάδα. Νομίζω ότι σε πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που χωρίζουν, η εκδικητικότητα και το άγχος για το ποιος θα υπερισχύσει τελικά γίνονται κάποιες φορές πιο σημαντικά για το ζευγάρι, με θύματα πάντα τα παιδιά.
Το πώς θα καταγραφεί στην ψυχή ενός παιδιού ακόμα και το πιο βελούδινο διαζύγιο, θα φανεί στην πορεία των χρόνων, όταν θα δημιουργήσει τη δική του οικογένεια. Μπορεί να είναι καλά με μία τέτοια συνθήκη, όμως το διαζύγιο είναι κάτι που το ορίζει πια.
Οπότε ο τρόπος διαχείρισης ενός διαζυγίου είναι πολύ σημαντικός, και στην Ελλάδα φαίνεται ότι δεν το έχουμε αντιληφθεί αυτό. Το βλέπουμε, άλλωστε σε περιπτώσεις ανθρώπων που δρουν αυθόρμητα και παρορμητικά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Τότε όλα βγαίνουν λάθος. Εμείς λειτουργήσαμε ως σύμμαχοι για το παιδί», εξήγησε η ηθοποιός.