Showbiz

Δημήτρης Μπάσης: Οι γονείς μου με άκουσαν μετά από 7 χρόνια

Ο Δημήτρης Μπάσης μίλησε για την καριέρα του από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα και για την οικογένεια του που τον στηρίζει.

Καλεσμένος στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ1 ήταν ο Δημήτρης Μπάσης, όπου εξομολογήθηκε πως βρέθηκε πριν από πολλά χρόνια να τραγουδά δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες, όπως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Χάρις Αλεξίου.

Ο Δημήτρης Μπάσης μετρά 26 χρόνια στη δισκογραφία. Τα πρώτα τέσσερα χρόνια τραγουδούσε μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, ενώ ακολούθησε η συνεργασία με τον Χρήστο Νικολόπουλο. Λίγο πριν φύγει από το Κιλκίς, άλλαξε και το όνομά του για να είναι πιο εύηχο από Μπίμπασης σε Μπάσης.

Την πρώτη φορά που πήγε για οντισιόν, ήρθε με οτοστόπ από το Κιλκίς αλλάζοντας νταλίκα σε κάθε σταθμό διοδίων. Τότε έκανε ακρόαση για το «Ανθρώπων έργα», του Σταμάτη Κραουνάκη.

Οι γονείς του τον άκουσαν να τραγουδά μετά από 7 χρόνια από τη στιγμή που ο ίδιος ήρθε στην Αθήνα, καθώς διαφωνούσαν με την απόφασή του να ασχοληθεί επαγγελματιμκά με τη μουσική. Όπως είπε ο Δημήτρης Μπάσης, θεωρούσαν πολύ παρεξηγημένο αυτόν τον χώρο. Εκείνος φρόντισε να αποφύγει κακοτοπιές, οι οποίες πάντα υπάρχουν.

Αισθάνεται τυχερός που βρέθηκε στην ομάδα της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Έτσι είχε τις σωστές συνεργασίες από το ξεκίνημά του στο τραγούδι. Το γεγονός αυτό τον έβαλε σε έναν σωστό δρόμο από την αρχή.

Χρόνια αργότερα, όταν τραγουδούσε με την Χάρις Αλεξίου, οι γονείς του συγκινήθηκαν όταν τον είδαν στη σκηνή. Συνειδητοποίησαν πως κάτι μεγάλο συμβαίνει και αποδέχτηκαν την επιλογή του. Ο Δημήτρης Μπάσης δεν κράτησε ποτέ κακία για τη στάση τους, αφού με τα εφόδια που πήρε από την οικογένειά του μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της πρωτεύουσας.

Ο γνωστός τραγουδιστής τόνισε πως για την επιτυχία χρειάζεται τύχη και ταλέντο ταυτόχρονα. Στην περίπτωσή του ακολούθησε τα βήματα το ένα μετά το άλλο με τους ανθρώπους που βρέθηκαν στη μουσική του διαδρομή και τους οφείλει πολλά για την καριέρα του.

Η δική του οικογένεια δημιουργήθηκε μετά από χρόνια, αλλά τη σωστή στιγμή, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Όταν γνώρισε τη σύζυγό του, το 2005, ο Δημήτρης Μπάσης ήξερε πως ήθελε να ζήσουν μαζί. Τώρα είναι γονείς δύο παιδιών και μπορεί να μην άκουγε τα τραγούδια του, τον στηρίζει όμως σε όλα του τα βήματα.

Ο τραγουδιστής θεωρεί πως η οικογένεια είνα ό,τι πιο σημαντικό στη ζωή του και προσπαθεί να περνά όσο περισσότερο χρόνο μπορεί μαζί τους. Σε αυτό το στάδιο της καριέρας του, έχει μάθει να λέει και μερικά «όχι» για χάρη τους. Βέβαια δεν μπορεί να μην παραδεχτεί πως για χάρη της δουλειάς του έχει χάσει πολλές και σημαντικές στιγμές των παιδιών του, σε περιόδους που δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Το α΄μέρος της συνέντευξης του Δημήτρη Μπάση:

Το β΄ μέρος της συνέντευξης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ουκρανία: Ο στρατός κερδίζει έδαφος στο Μπαχμούτ - Συνεχίζονται οι μάχες
Μητσοτάκης στο Reuters: Τώρα ανακάλυψε ότι υπάρχουν ανισότητες - Θυμήθηκε τους ευάλωτους
Chevron Right