Showbiz

Αφροδίτη Λιάντου – Διονύσης Παπανδρέου: Από τη «Γη της ελιάς» στη σκηνή του Θέατρου Άλφα

Η Μυρτάλη και ο Φίλιππος από τη «Γη της ελιάς» πρωταγωνιστούν στο νέο θεατρικό έργο «Φακντ Απ» που υπογράφει ο Τάσος Ιορδανίδης, σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα.

Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα πρωταγωνιστούν για τρίτη σεζόν στο έργο «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» στο Θέατρο Άλφα, την νέα θεατρική στέγη του ζευγαριού. Το αυτοβιογραφικό έργο υπογράφει ο Τάσος Ιορδανίδης, στην πρώτη προσπάθειά του ως δραματουργός, και σκηνοθετεί η Θάλεια Ματίκα.

Όμως φέτος, παράλληλα με το «Θέλω να σου κρατάω το χέρι», η θεατρική σκηνή της οδού Πατησίων, που για χρόνια υπήρξε το «σπίτι» του ζεύγους Ληναίου – Φωτίου, φιλοξενεί ένα ακόμα έργο, το δεύτερο του Τάσου Ιορδανίδη, με τίτλο «Φακντ Απ». Ο γνωστός ηθοποιός, ο Μάνος της «Γης της ελιάς», προσπαθεί να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας με την «γενιά Ζ», όπως καθιερώθηκε να λέγεται, πάντα σε συνεργασία με την Θάλεια Ματίκα που υπογράφει τη σκηνοθεσία.

Τους δύο ήρωες του έργου ενσαρκώνουν η Αφροδίτη Λιάντου και ο Διονύσης Παπανδρέου – δύο νέοι ηθοποιοί που γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά του Ανδρέα Γεωργίου- οι οποίο προσπαθούν να μεταγγίσουν επί σκηνής τις ελπίδες, τα όνειρα και τις διαψεύσεις μιας γενιάς που αναζητά τη φωνή της.

Οι δυο τους είναι τρόφιμοι μιας κλινικής για ψυχικά ασθενείς όπου κατέληξαν άγνωστον πως. Εκείνος ονειρεύονταν να γίνει σκηνοθέτης. Το δικό της όνειρο ήταν να γίνει τραγουδίστρια. Οι δυο τους θα προσπαθήσουν να ανασυστήσουν την πραγματικότητα, όπως θα ήθελαν να είναι, μέσα στους τέσσερις τοίχους όπου είναι παγιδευμένοι.

Βγαίνουν φανταστικά ραντεβού σε σινεμά κι εστιατόρια, σε θέατρα και μουσικές σκηνές, δημιουργώντας έναν δικό τους απόλυτα αληθινό «ψεύτικο» κόσμο.
Συγκινητικό, ρομαντικό, ποιητικά ρεαλιστικό, το «Φακντ Απ» μιλάει για τη γενιά της εσωστρέφειας και της ψηφιακής απομόνωσης, των ανθρώπων που αναζητούν διέξοδο σε ένα δαίδαλο αντικρουόμενων μηνυμάτων και αρνητικής φόρτισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Στις Βρυξέλλες ο Γεραπετρίτης για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
Αλέξανδρος Εξάρχου: Τα σχέδια για τον 5ο πυλώνα του τραπεζικού συστήματος - Θετικές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Chevron Right