Showbiz

Γιώργος Πανόπουλος: «Εγώ ήμουν Τζενικός, ήταν την εποχή που γράφαμε εναντίον της Αλίκης… »

Ο Γιώργος Πανόπουλος μίλησε για το νέο του βιβλίο και τις μοναδικές στιγμές που έζησε μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ο Γιώργος Πανόπουλος κάθισε στον καναπέ του Στούντιο 4 το απόγευμα της Τετάρτης 13/12, με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου, Woke Culture. Αναπόλησε την περίοδο που έκανε εκπομπή στο ραδιόφωνο μαζί με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου. Παράλληλα μίλησε για την εποχή που έγινε λάτρης της Αλίκης Βουγιουκλάκη, μετά από την γνωριμία τους.

Αρχικά αναφέρθηκε στο γεγονός πως όλη η κουλτούρα και η φιλική διάθεση, άλλαξαν ραγδαία μετά από τον κορωνοϊό. «Κοιμηθήκαμε και ξυπνήσαμε μεγάλοι», θα πει στους παρουσιαστές της ΕΡΤ1, ενώ συμπλήρωσε: «Νιώθω ότι οι άνθρωποι έχουμε απομακρυνθεί μεταξύ μας».

Αυτό είναι και το κέντρο γύρω από το οποίο κινείται το βιβλίο του. Τα must της πολιτικής ορθότητας και πως, ενώ φαντάζουν ιδανικά και δείχνουν την προσπάθεια για έναν κόσμο που θα γίνει πιο ευγενικός και δεκτικός, στην πραγματικότητα επιβλήθηκαν μέσα από νόρμες συγκεκριμένες. Χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Πανόπουλος δήλωσε πως η πολιτική ορθότητα όταν εφαρμόζεται τόσο απόλυτα φέρνει την αποξένωση.

Ένα ζευγάρι το οποίο σχολιάζει έντονα στο βιβλίο του, είναι ο Χάρι και η Μέγκαν. Τους αποκαλεί «δήθεν», αφού προτάσσονται για την κλιματική αλλαγή και την προστασία των ειδών, παρουσιάζονται σε όλες τις εκδηλώσεις χρησιμοποιώντας lear jet.

Ο Γιώργος Πανόπουλος μίλησε επίσης για τις προσωπικές σχέσεις: «Οι σχέσεις είναι πάντα το βασικό πρόβλημα των ανθρώπων», αναφέροντας πως οι εικόνες μέσω των social media θεωρούνται ιδανικές και προκαλούν τη λάθος μίμιση. Μέσα σε όλο αυτό το φλερτ έχει γίνει μια αγχωτική κίνηση κι αν το συνδυάσει κάποιος στο μέτρο του political correct, χάνει την αυθεντικότητα.

Ένα από τα πρόσωπα με τα οποία είχε ιδιαίτερη σχέση ο Γιώργος Πανόπουλος, ήταν η Μελίνα Μερκούρη: «Την έζησα από κοντά 10 μέρες την Μελίνα Μερκούρη. Έψαχνα τα αρχεία της για φωτογραφίες κι εφημερίδες, όταν ήταν να κάνουμε τη συνέντευξη για το Κλικ», για την οποία μίλησε με μεγάλο θαυμασμό.

Η γνωριμία με τη Μελίνα Μερκούρη:

«Εγώ ήμουν Τζενικός, αλλά ήταν την εποχή που γράφαμε εναντίον της Αλίκης, κάνοντας την ανατροπή του μύθου της», Πήγε στο στίτι της Αλίκης στη Στησιχώρου, για να της πάρει συνέντευξη και μετά από ένα μεσημέρι που πέρασε μαζί της, τρώγοντας, δήλωνε «Αλικικός». Ενώ διηγήθηκε το απίστευτο περιστατικό που οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα για να πάει την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο σπίτι της κι όταν τους έκανε νόημα αστυνομικός, εκείνη του είπε να σταματήσει την κυκλοφορία για να περάσουν.

Η πρώτη συνέντευξη με την Αλίκη Βουγιουκλάκη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Σάκης Αρναούτογλου: Βίαιη ψυχρή εισβολή - Χιόνια και σε υψόμετρα 200 μέτρων (Οι περιοχές)
Χάρης Δούκας: Οι νέοι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι του Δήμου Αθηναίων – Όλα τα ονόματα
Chevron Right