Η Φιλαρέτη Κομνηνού βρέθηκε στην εκπομπή «Γειά Σου» την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και μίλησε για το πρώτο της εγγόνι και την αλλαγή που έφερε στην ζωή όλης της οικογένειας. Επίσης αναφέρθηκε στα ταξίδια της και στάθηκε σε αυτό που έκανε στο Μεξικό. Εκεί ταξίδεψε παρέα με μια φίλη της με την περιέργεια να ανακαλύψει την κουλτούρα και τα στοιχεία του πολιτισμού της χώρας: «Τα έκανα τα ταξίδια μου και τα ευχαριστήθηκα πολύ. Ο ρόλος του ταξιδευτή είναι διαφορετικός από τον τουρισμό, του «πάω σε μία ωραία ευρωπαϊκή χώρα».
Είναι πιο εξερευνητικός και υπάρχει η περιέργεια να γνωρίσεις μία ξένη κουλτούρα, έναν ξένο λαό. Ειδικά στο Μεξικό, όπου έχω ταξιδέψει πάρα πολύ, η σχέση που έχουν με τον θάνατο και τους νεκρούς είναι τελείως διαφορετική φιλοσοφία από αυτήν που έχουμε εμείς. Εκείνο που ξέρουν όλοι είναι η Γιορτή των Νεκρών.
Με φιλοξενούσε η Αδέλα σε ένα εκπληκτικό σπίτι και της λέω: Αδέλα, θα πάω ένα ταξίδι στην Οαχάκα», περιγράφει η ηθοποιός στη συνέχεια. Της λέω: «Τι θέλεις να σου φέρω από εκεί;» Μου λέει: «Θέλω να μου φέρεις ένα κρανίο». Τι πράγμα, της λέω; Εκεί βγάζουν έναν ειδικό πηλό, κάνουν καταπληκτικά κρανία, ένα είδος νεκροκεφαλής. Όταν της το πήγα σαν δώρο, το άνοιξε, το είδε και μου λέει: que bonito!». Η φιλοσοφία που έχουν σε αυτόν τον λαό, τον ξορκίζουν τον θάνατο, τον γλεντάνε τον θάνατο, τον κοροϊδεύουν τον θάνατο», πρόσθεσε η Φιλαρέτη Κομνηνού για την ιδιαίτερη εμπειρία της.
Όσο αφορά τη γέννησητης εγγονής της, η ηθοποιός δηλώνει πως δεν μπορεί να περιγράψει με λέξεις τη χαρά της: «Η αίσθηση είναι απερίγραπτη, νομίζω οι λέξεις είναι πολύ λίγες. Είναι κάτι που πραγματικά δεν μπορώ να το περιγράψω. Αυτό το παιδί είναι ευλογημένο γιατί γεννήθηκε την ημέρα που γιόρταζε η Παναγιά.
Η Δανάη Μιχαλάκη είναι πάρα πολύ καλά. Είναι πολύ ήρεμη και ευτυχισμένη. Είναι κάτι που αφορά τα παιδιά, σαν γιαγιά δεν μπορώ να περιγράψω πώς νιώθεις όταν παίρνεις το εγγόνι σου στην αγκαλιά σου», είπε η Φιλαρέτη Κομνηνού στη Μαρία Μπακοδήμου.