Ο συγγραφέας του Σασμού, Σπύρος Πετρουλάκης βρέθηκε καλεσμένος της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγωνστόπουλου στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ1. Μίλησε για τη ζωή του και πως πήρε την απόφαση να ξεκινήσει τη συγγραφή βιβλιών.
Αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή κι επαγγελματική πορεία έκανε ο συγγραφέας του βιβλίου που έμελλε να γίνει η πρώτη σειρά σε τηλεθέαση τα δύο τελευταία χρόνια. Ο συγγραφέας του Σασμού έχει ασχοληθεί στο παρελθόν επαγγελματικά με τις πολεμικές τέχνες. Μάλιστα όπως είπε στους παρουσιαστές ήταν ιδιοκτήτης σχολής Tae kwon do στο Ρέθυμνο.
Συγκεκριμένα ο Σπύρος Πετρουλάκης ανέφερε στην εκπομπή: «Στα 18 πήγα και άνοιξα γυμναστήριο Tae Kwon Do στο Ρέθυμνο. Έφυγα από την Κρήτη στα 40 για να ασχοληθώ με τη μουσική. Δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά, υπήρξαν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες με την κρίση. Έγινε οικονομική καταστροφή στις δουλειές. Η επιχείρησή μου, μου άφησε χρέη που ακόμα καλύπτω. Ξεκίνησα κάτι τόσο αβέβαιο γιατί δεν είχα τίποτα να κάνω εκείνη την ώρα, το γυμναστήριο το είχα δώσει, έπρεπε κάπως να σταθώ στα πόδια μου, να ζήσω. Μόλις ήρθα στην Αθήνα έπιασα δουλειά ως μουσικός. Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη εποχή. Ζούσα στο πατρικό μου σπίτι, εγκαταλελειμμένο για χρόνια, με ένα στρώμα στο πάτωμα χωρίς ρεύμα, για λίγους μήνες. Έχω αφήσει εκεί ακόμα το στρώμα μου στο πάτωμα και το μπουκάλι μου με το νερό, για να θυμάμαι από πού ξεκίνησα, αλλά και να το δείχνω στα παιδιά μου. Έφτασα ένα βήμα πριν ανοίξω τον κάδο για να φάω», παραδέχτηκε για τις δυσκολίες που συνάντησε στη ζωή του πριν να έρθει η καταξίωση.
Όσα είπε για τις δυσκολίες που έζησε:
Το πρώτο του βιβλίο το έγραψε για να μπορέσει να εξηγήσει στα παιδιά του τη διαφορετικότητα. Πιο πριν έγραφε στίχους. Η πρώτη του έκδοση ήταν ένα βιβλίο για εφήβους κι έτσι έγινε η αρχή.
Δείτε το απόσπασμα:
Παράλληλα όπως είπε αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη διάσπαση προσοχής και τη δυσλεξία, το οποίο τον δυσκόλεψε πολύ σαν μαθητή και χρειάστηκε να καταφέρει να πειθαρχεί σε μεγάλο βαθμό για να συγκεντρωθεί σε κάτι. Όπως είπε: «Μου ήταν πολύ δύσκολο να διαβάζω, όταν άνοιγα βιβλίο να διαβάσω έβλεπα τα γραμματάκια να βγαίνουν από το βιβλίο και να γίνονται πεταλούδες. Έχω δυσλεξία και διάσπαση προσοχής. Χρειάζεται τεράστια πειθαρχεία για να πω ότι θα μπορέσω να στρωθώ και να συγκεντρωθώ. Την εποχή εκείνη δεν είχε αναγνωριστεί η δυσλεξία, καθόμουν ο κακομοίρης μπροστά στο βιβλίο αλλά «δεν τα έπαιρνα». Με βοήθησε πολύ η λογοτεχνία, άρχισα να διαβάζω στα 22». Όσο αφορά τον Σασμό, η τηλεοπτική του μεταφορά τον βοήθησε να γίνει περισσότερο γνωστός. Ενώ όπως αποκάλυψε στον πρώτο κύκλο της σειράς συμμετείχε μέχρι ενός σημείου στη συγγραφή του σεναρίου.