Ο διάσημος σεφ Gordon Ramsay, δίνει για τις ημέρες του Πάσχα, ορισμένες συμβουλές για ένα επιτυχημένο αρνάκι στο φούρνο. Ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC και την παρουσιάστρια Sue Lawley, είπε ότι το αρνί πρέπει πρώτα από όλα να είναι εποχής. «Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το αρνί, υπό την προϋπόθεση φυσικά είναι αρνί εποχής», τόνισε χαρακτηριστικά.
Έπειτα, επισήμανε ότι την άνοιξη κάποια υλικά είναι καλύτερα να χρησιμοποιηθούν στο ψήσιμο. Έτσι, καλό είναι σύμφωνα με τον διάσημο σεφ να τοποθετηθούν και δε στα ζουμερά σημεία του αρνιού, δεντρολίβανο και θυμάρι. Μάλιστα, πρότεινε και ένα υλικό, αρκετά ασυνήθιστο για το παραδοσιακό ψήσιμο στο αρνί.
Ο Gordon Ramsay λοιπόν, είπε πως το λίπος χήνας μπορεί να προσθέσει περισσότερη γεύση στο φαγητό, αν βεβαίως χρησιμοποιηθεί σωστά. «Το λίπος της χήνας είναι πραγματικά υπέροχο και είναι ένα λαχταριστό συστατικό. Με την προϋπόθεση όμως, ότι δεν το κάνετε υπερβολικά. Τότε πραγματικά μπορεί να προσθέσει και να προσδώσει μια υπέροχη γεύση», υπογραμμίζει και έπειτα προτείνει πως το σκόρδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με έναν αλλιώτικο τρόπο.
«Καταρχάς, κόψτε το σκόρδο. Μετά βουτήξτε το ακριβώς μέσα στο ελαιόλαδο και μετά το βάζουμε να ψήνεται στο φούρνο, στους 55 ή 60 βαθμούς για περίπου 45 έως 50 λεπτά», τονίζει ο σεφ που τα εστιατόρια του έχουν βραβευτεί με 16 αστέρια Michelin.
«Στη συνέχεια, βγάλτε το σκόρδο από το φούρνο, βάλτε λίγο ακόμη λάδι πάνω του, γιατί πρέπει να έχει μπόλικο και στη συνέχεια τοποθετήστε το ξανά στο φούρνο. Αφήστε το κέλυφος να γίνει τραγανό και να ανοίγει σαν καρύδι», εξηγεί ο Gordon Ramsay και τονίζει πως δεν πρέπει να τον κλείσουμε όταν αφαιρέσουμε σε πρώτη φάση το σκόρδο. Στη συνέχεια λοιπόν, όταν θα έχει ψηθεί, θα βγει «αυτό το υπέροχο γαρίφαλο σκόρδου που είναι γλυκό, ώριμο και τόσο νόστιμο».
Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, μπορούμε να αφαιρέσουμε την δυνατή γεύση του σκόρδου από το φαγητό αλλά και να προσθέσουμε όλες τις χρήσιμες ουσίες του. Επίσης, ο γνωστός σεφ, υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να προστεθεί σε ψητό αρνί, ψητό μπακαλιάρο και φακές ή να χρησιμοποιηθεί για μια σούπα σκόρδου.