Η «χοντρή νευρικά» που σύχναζε στον Άδωνι για καφέ ενόχλησε την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η οποία αποφάσισε να αφαιρέσει την «ένοχη» λέξη από το τραγούδι – «ύμνο» του Σταμάτη Κραουνάκη, δίνοντας λαβή για να ξεκινήσει μια ατέρμονη συζήτηση για το τι είναι «πολιτικά ορθό» και τον ρόλο της Τέχνης.
Η Νατάσσα Μποφίλιου μιλώντας χθες στις τηλεοπτικές κάμερες απάντησε σχετικά.
«Αν η Άλκηστις ένιωσε ότι πρέπει να κάνει αυτό, καλώς έκανε και το έπραξε. Η γνώμη μου είναι ότι τα τραγούδια γράφονται πάντα σε ένα ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο κι αντικατοπτρίζουν αυτό που συνέβαινε τότε» είπε η τραγουδίστρια.
Και συμπλήρωσε: «Είναι λιγάκι επικίνδυνο η λογοκρισία της τέχνης σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, βγάζοντάς την δηλαδή από την εποχή, από το πως γράφτηκε αυτό, πως ήταν το πλαίσιο. Θεωρώ όμως ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να δρουν ελεύθεροι».
Δείτε το σχετικό βίντεο: