Ο Γρηγόρης Πετράκος και η Θεοφανία Παπαθωμά χώρισαν μετά από 10 χρόνια συμβίωσης και η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Το ζευγάρι των καλλιτεχνών τράβηξε χωριστούς δρόμους, αλλά οι δύο κόρες τους θα είναι πάντα η κοινή τους αναφορά και το πρώτο τους μέλημα.
Η αποκάλυψη για τον χωρισμό τους ήρθε μέσα από το ρεπορτάζ της Κορύνας Μαντάγαρη στην Real Life. Ο γνωστός ερμηνευτής και συνθέτης και η καταξιωμένη ηθοποιός και συγγραφέας ζούσαν μαζί από το 2013, κρατώντας χαμηλούς τόνους στη σχέση τους. Παρά το γεγονός πως ο Γρηγόρης Πετράκος είχε προκαλέσει πολλές φορές αρνητικά σχόλια για τις απόψεις που εξέφραζε δημόσια μέσα από τους λογαριασμούς του στα social media.
Άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του ζευγαριού φέρεται να δηλώνει πως: «Η Θεοφανία Παπαθωμά και ο Γρηγόρης Πετράκος αποφάσισαν μετά από δέκα χρόνια συμβίωσης να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Ιδεολογικοί λόγοι, καθώς και κάποια αξεπέραστα προβλήματα οδήγησαν το ζευγάρι σε αυτή την απόφαση. Κύριο μέλημά τους και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα είναι το μεγάλωμα των παιδιών τους υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις». Αλλά χωρίς να επιβεβαιώνεται ο χωρισμός από κανέναν από τους δύο μέχρι τώρα.
Πάντως προτεραιότητα και των δύο από εδώ και πέρα είναι η καλή συνεργασία για την ανατροφή των παιδιών τους, της 8χρονης Αγάπης και της 6χρονης Αθηνάς. Ενώ ο Γρηγόρης Πετράκος, που το ευρύ κοινό γνώρισε από τη συμμετοχή του στο Fame Story το 2002, εργάζεται τα Σαββατοκύριακα στην Πάτρα κάνοντας live εμφανίσεις.
Επίσης έχουν κάνει unfollow στα social ο ένας τον άλλο και η πρόσφατη δημοσίευση της Θεοφανίας Παπαθωμά αφορά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο Γρηγόρης Πετράκος πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2023, δήλωνε στο Happy Day για τη σχέση τους: «Εγώ με το που γνώρισα, κατάλαβα ότι είναι ο προσωπικός μου δρόμος. Και πράγματι με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο κατά 500%. Θα παντρευτούμε πιστεύω, δεν ξέρω γιατί δεν το έχουμε κάνει ακόμα. Είμαστε πνευματικά παντρεμένοι από τότε που γνωριστήκαμε», χωρίς να αφήνει αιχμές για τυχόν αποστασιοποίηση.