Ο Νίκος Οικονομόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον Ρυθμό 949 και μίλησε για την Θεία Κοινωνία, την πίστη στο Θεό και τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση την περίοδο της καραντίνας για τις εκκλησίες.
Πιο συγκεκριμένα εξέφρασε την αντίθεση του για το γεγονός, πως οι πιστοί δεν μπορούσαν να κοινωνήσουν την περίοδο των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.
Μάλιστα, είπε ότι θα κοινωνούσε ακόμη κι αν ήξερε ότι ο προηγούμενες είχε την χειρότερη κολλητική ασθένεια.
«Ο κόσμος μπορούσε να πάει σούπερ μάρκετ, αλλά στην εκκλησία θα κολλούσε κορονοϊό. Λύσεις υπάρχουν για όλα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Έπειτα, είπε πως «δεν υπάρχει λύση για τον Χριστό; Δεν έχουμε τον Χριστό μέσα μας, αν δεν τον πάρουμε από τη Θεία Κοινωνία. Εγώ θα κοινωνούσα ακόμη κι αν ο προηγούμενος από μένα ήταν λεπρός ή είχε τη χειρότερη κολλητική ασθένεια».
Στη συνέχεια τόνισε πως «με τον κορονοϊό δεν έχει αλλάξει κάτι. Σκέφτομαι όπως σκεφτόμουν και πριν. Ο κορονοϊός απλά έφερε μια αταξία στη ζωή μας. Μας τα έχει αλλάξει όλα».
«Μας έχει αλλάξει τη δομή της σκέψης μας, δεν ξέρουμε τι να σκεφτούμε, τι είναι σωστό, τι είναι λάθος. Μας λένε και κάποιοι άλλοι άνθρωποι τι είναι το σωστό, ενώ γνωρίζουμε και εμείς τι είναι και θέλουν να μας βγάλουν τρελούς. Είναι κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι παραπληροφορούν τον κόσμο και λένε πράγματα που δεν τα γνωρίζουν και απλά κάπου τα άκουσαν και έτσι ο κόσμος δεν ξέρει τι να πιστέψει», υπογράμμισε στη συνέντευξη του.