Η Μαρία Λόη μίλησε στο The 2Night Show για τη ζωή και τις δραστηριότητές της στην Αμερική, όπου ζει τα τελευταία 13 χρόνια.
Όπως είπε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου: «Έφυγα από την Ελλάδα πιο νωρίς από την κρίση. Μου άρεσε αυτή η απόφαση που πήρα γιατί μου έκαναν μια πρόταση εκεί για μια άλλη δουλειά, πήγα όμως και ασχολήθηκα πάλι με τα φαγητά. Μετά ήρθαν και όλα αυτά τα κανάλια καθημερινά. Τον πρώτο καιρό δεν είχα δυσκολίες στην Αμερική.
Να πω όμως και κάτι, εγώ στην ουσία δεν ήμουν σεφ. Να μην λέμε, άσχετα, τώρα, αν παίρνω το πρώτο βραβείο στο Λος Άντζελες ως η καλύτερη σεφ από τα κανάλια και όλα αυτά. Πριν ήμουν λομπίστρια, ήξερα τι ακριβώς θέλουν αυτές οι μεγάλες εταιρείες στην ουσία. Δεν μου ήταν λοιπόν δύσκολο να τους καταλάβω και έτσι βρέθηκα και άνοιξα αμέσως εστιατόριο. Αμέσως από τον πρώτο μήνα», είπε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.
Στο εστιατόριό της επέμενε στα ελληνικά προϊόντα κι έδωσε από την αρχή την ταυτότητά της και την προσωπική της σφραγίδα σε αυτά, αφού ακολούθησε και η εμπορική της σειρά που πωλείται παντού: «Με ρωτούσαν αν έχω στο μαγαζί ιταλικό κρασί και τους έστελνα στο διπλανό μαγαζί. Επέμενα να έχω μόνο ελληνικά προϊόντα. Τα ποϊόντα μου πωλούνται σε χιλιάδες super market. Στην Αμερική εμφανίζομαι σε ένα κανάλι όπου παρουσιάζω τα προϊόντα μου», πρόσθεσε.
Ενώ στην περίοδο της πανδημίας επέμενε και κράτησε το εστιατόριο ανοικτό, μαγειρεύοντας για όσους είχαν ανάγκη: «Στην καραντίνα δεν κλείσαμε καθόλου και στέλναμε δωρεάν φαγητά στα νοσοκομεία και στην πυροσβεστική. Μου έδωσαν και βραβείο στη Νέα Υόρκη ως ο »ήρωας της γειτονιάς», είπε και πρόσθεσε πως ακόμη και σήμερα ασχολείται με φιλανθρωπικές και δημιουργικές δράσεις μέσα από το «Loukoumi Project».
Η Μαρία Λόη έκανε λόγο για τους διάσημους σταρ που τρώνε από τα χέρια της και τα αγαπημένα τους ελληνικά φαγητά: «Έφτιαξα στην Όπρα Γουίνφρεϊ ψητά λαζάνια και τρελάθηκε», είπε και πρόσθεσε πως η φασολάδα είναι από τα αγαπημένα φαγητά των διασήμων.