Showbiz

Γιάννης Λουκάκος: Το MasterChef και η ασχολία με τη μαγειρική σε μια διαφορετική εποχή

Ο Γιάννης Λουκάκος μίλησε για την απόφασή του να ασχοληθεί με την μαγειρική επαγγελματικά σε μια εποχή που δεν ήταν «της μόδας».

Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος εξήγησε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η σωστή εκπαίδευση για μια καριέρα στις κουζίνες. Βέβαια, όπως είπε μέσα από τα ριάλιτι μαγειρικής δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Ο ίδιος ωστόσο ξεκίνησε να μαγειρεύει από χόμπι που τελικά εξελίχθηκε σε κύρια ασχολία σε μια «άλλη» εποχή.

Η ενασχόληση του Γιάννη Λουκάκου με τη μαγειρική ξεκίνησε το 1991, αφού είχε προηγηθεί ένα διάστημα που μαγείρευε από ευχαρίστηση στο σπίτι: «Είχα μια χομπίστικη διάθεση για τη μαγειρική και προσπαθούσα να κάνω πράγματα στο σπίτι. Ρωτούσα τη μητέρα μου να μου δείξει πράγματα, έβρισκε ζυμαράκια κολλημένα μετά από 6 μήνες. Ο πατέρας μου έφυγε μετανάστης στην Αμερική, είχε χτίσει τη ζωή του εκεί, γνώρισε τη μητέρα μου και έφυγαν μαζί.

Δύο ετών επέστρεψαν οι γονείς μου! Ήταν οικογενειακή η μετάβαση στην Ελλάδα. Τα πρώτα χρόνια ο πατέρας μου έκανε άλλα πράγματα, έχτισε οικοδομές αλλά επειδή ήταν αεικίνητος κάποια στιγμή έκανε δουλειές με την εστίαση. Είχα μεγαλώσει με το κλίμα των αφηγήσεων και ταυτοχρόνως η αγάπη μου για το φαγητό ήταν άλλη και εξελισσόταν από την καθημερινότητα που με γοήτευαν οι γεύσεις και οι μυρωδιές.

Το 1991 δεν υπήρχε όλο αυτό που υπάρχει τώρα γύρω από αυτό το αντικείμενο. Φάνταζε σαν μια τεχνική δουλειά και από και πέρα υπήρχε μια μεγάλη πλύση εγκεφάλου από το σχολείο να σπουδάσουμε. Είχα και μερικές ενστάσεις από τη μητέρα μου έχοντας δει πόσο σκληρά έχει δουλέψει ο πατέρας μου και αποφάσισα να κάνω κάτι πιο mainstream», πρόσθεσε ο γνωστός σεφ.

Το σχετικό βίντεο:

Από τη συμμετοχή του στην κριτική επιτροπή του MasterChef, ο Γιάννης Λουκάκος, είδε πως πολλοί μάγειρες νομίζουν πως η επιτυχία θα έρθει από τη μια μέρα στην άλλη. Κάτι που φυσικά και δεν ισχύει στην πραγματική ζωή. Συγκεκριμένα είπε ότι: «Εάν δεν έχεις ένα σωστό τομέα εκπαίδευσης, είναι δύσκολο να πετύχεις αυτό που οραματίζεσαι. Έχουν βοηθήσει τα τηλεοπτικά προγράμματα αλλά έχουν κάνει και ζημιά. Έχει βοηθήσει γιατί έχει κάνει το awareness του κόσμου γενικότερα γύρω από την κουζίνα και ταυτόχρονα έχει υπάρξει μια εξέλιξη που έχει βοηθήσει και τις επιχειρήσεις αλλά και το κοινό.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και αυτό που λέμε φούσκα που βλέπουν τα τηλεοπτικά και θεωρούν ότι θα έρθει γρήγορα η επιτυχία. Μια κουζίνα έχει έναν σεφ και ανθρώπους από κάτω και δεν θα πάρουν ποτέ προβολή. Δημιουργούνται λανθασμένες προσδοκίες που δεν έχουν το σωστό κίνητρο για να ακολουθήσουν το σωστό επάγγελμα», είπε κλείνοντας ο Γιάννης Λουκάκος.

Ο Γιάννης Λουκάκος και το MasterChef:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Νάσβιλ - Τουλάχιστον 4 νεκροί (βίντεο)
Σάκης Αρναούτογλου: Χιόνια και στην Αττική πάνω από 500 - 600 μέτρα
Chevron Right