Η Δώρα Χρυσικού ήταν η καλεσμένη της εκπομπής Στούντιο 4 το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαρτίου. Η ηθοποιός με αφορμή τη νέα της δουλειά στο θέατρο. Πρόκειται για έναν μονόλογο βασισμένο στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις τρεις παράλληλες δίκες που ακολούθησαν.
Η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί για τρίτη χρονιά στη Γη της Ελιάς, εξομολογήθηκε επίσης στιγμές από την περιπέτεια της υγείας της με τον καρκίνο. Αντιμετώπισε όπως είπε συμπεριφορές ανθρώπων που τη δυσκόλεψαν, αλλά είχε και τη συμπαράσταση των συναδέλφων της στη σειρά όσο βρισκόταν στα γυρίσματα παράλληλα με τις θεραπείες της.
Συγκεκριμένα στάθηκε σε ένα γεγονός με δημοσιογράφο που την ρώτησε για την περούκα που φορούσε: «Κάναμε το πάρτι στο Mega για την Γη της Ελιάς. Εγώ τότε ήμουν φαλακρή, με ψεύτικες βλεφαρίδες και με την περούκα. Ένας άνθρωπος που με έβλεπε, καταλάβαινε πως δεν είναι η εικόνα ενός ανθρώπου που είναι απόλυτα υγιής. Με πλησίασε ένας δημοσιογράφος και με κοίταξε περίεργα.
Μου είπε «Βρε Δώρα να σε ρωτήσω κάτι; Τα μαλλάκια σου είναι κάπως». Εγώ κατάλαβα ότι δεν ήταν ο άνθρωπος που με νοιάξιμο ή πραγματική απορία θέλει να εκμαιεύσει μία πληροφορία, αλλά που πάει να βγάλει κουτσομπολιό.
Τότε θυμάμαι πως ένιωσα τόσο άβολα και είπα πως θα κάνω καθρεφτάκι. Τη ντροπή αυτή και το άβολο θα στο επιστρέψω. Υπήρχαν κ άλλοι άνθρωποι γύρω. Ήμουν με ένα ποτήρι κρασί, τον πλησίασα και του είπα ότι μαλλιά μου είναι περίεργα γιατί δεν είναι δικά μου. Φορώ περούκα γιατί έχω καρκίνο και κάνω θεραπείες. Τα έχασε, μου ζήτησε συγγνώμη…» είπε για το περιστατικό.
Η νέα της θεατρική δουλειά αφορά έναν μονόλογο σε κείμενο της δημοσιογράφου Μαρίας Λούκα και του σκηνοθέτη Κοραή Δαμάτη. Πρόκειται για θεατρικό ντοκιμαντέρ πάνω στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στις δίκες που ακολούθησαν: «Είναι ένας μονόλογος, η αφορμή του οποίου είναι η δολοφονία του Παύλου, είναι theater documentary που βασίζεται στις καταθέσεις των δύο κοριτσιών που ήταν το βράδυ στο σημείο της δολοφονίας στο Κερατσίνι. Θα γίνει για το πρώτο δικαστήριο, που κράτησε πεντέμισι χρόνια και αποφάνθηκε η δικαιοσύνη πως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι ένοχη.
Υπήρχαν εκατέρωθεν κάποιοι μάρτυρες, και από την πλευρά των Χρυσαυγιτών και από την άλλη πλευρά. Μέσα στην υπόθεση του Παύλου Φύσσα, γιατί ήταν τρεις αυτές που εκδικάστηκαν στο δικαστήριο, και στις μαρτυρίες της υπερασπιστικής γραμμής της οικογένειας υπήρχαν και αυτά τα δύο κορίτσια. Ήταν δύο φοιτήτριες που, αντί να φοβηθούν, πήγαν αυτοβούλως όταν η αστυνομία ζήτησε αυτόπτες μάρτυρες. Είπαν πως ήταν μπροστά και ήθελαν να καταθέσουν», είπε η Δώρα Χρυσικού.
Στον χαρακτήρα του μονολόγου έχουν συμπεριφθεί πολλά χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα κράμα μίας νέας γυναίκας. Ο μονόλογος διαδραματίζεται τη στιγμή που έχει κληθεί μία από αυτές στο δικαστήριο να καταθέσει. Εγώ θέλω να φωτίσω τον φόβο του μέσου ανθρώπου σε ένα τόσο κατακλυσμιαίο γεγονός. Είναι ένας μονόλογος, στον οποίο συμπεριλαμβάνει τον άνθρωπο που παίζει με τον φόβο του.
Λέει πως δεν θέλει να πάει, και από την άλλη λέει εάν συνέβαινε στον αδερφό μου, πώς γίνεται να βλέπω έναν άνθρωπο να σκοτώνει μπροστά μου. Εγώ δεν ήθελα να βγάλω ένα μανιφέστο, σε καμία περίπτωση. Ήθελα να καταδείξω την ανθρώπινη πλευρά ενός ατόμου, ο οποίος σε μία στιγμή της ζωής του, πρέπει να πάρει θέση. Σε κάποια φάση του μονόλογου, λέει ή θα είσαι με τους ανθρώπους ή θα είσαι με τους φονιάδες», πρόσθεσε για το project.