Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης εξομολογήθηκε το δύσκολο ξεκίνημά του στην υποκριτική και παράλληλα μίλησε για την οικογένεια που δημιούργησε σε σχετικά μικρή ηλικία.
Στην πρεμιέρα του Τάσου Ιορδανίδη με την εκπομπή «Μπαμπά – δες», βρέθηκε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ως πρώτος καλεσμένος και εξαιρετικά γουρλής, όπως τον αναφέρουν οι παρουσιαστές που έχει συναντήσει. Ενώ ο Τάσος Ιορδανίδης τον χαρακτήρισε «μεγάλο του αδερφό», καλωσορίζοντάς τον.
Κάτι που παραδέχτηκε ο ηθοποιός: «Με χαρακτηρίζουν αυτά, είναι κυρίως ψυχολογικό, είμαι πατερναλιστής, όπως μου έλεγε ένας φίλος. Μου αρέσει να τους προσέχω τους ανθρώπους, ειδικά τους μικρότερους, ακόμα και τους συνομήλικους», είπε για τη συμπεριφορά του στο θέατρο.
Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης απέκτησε την κόρη του στα 25: «Έγινα πατέρας στα 25. Μικρός για τα δεδομένα, όλοι παντρεύτηκαν και έκανα παιδιά στα 35-40 και αυτό ήταν το πιο δύσκολο, γιατί η κόρη μου δεν είχε παρέα. Όλοι οι φίλοι μου ούτε καν σκέφτονταν να παντρευτούν. Η κόρη μου μεγάλωσε με μεγάλους.
Ήμασταν και φτωχοί και σε δύσκολες συνθήκες. Το Θέατρο εκείνη την εποχή στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε ως επάγγελμα, εκτός Κρατικού. Είχα επιλέξει να μην είμαι στο Κρατικό, μπήκα 30 χρονών στο Κρατικό, οπότε ο αγώνας ήταν άνισος», είπε αρχικά.
Μέχρι να μπει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, έζησε δύσκολα: «Έπρεπε να κάνω άλλη δουλειά, για να μπορώ να έχω χρήματα για να παίρνω το γάλα του παιδιού, γιατί δεν έφταναν από τη δουλειά της γυναίκας μου και ταυτόχρονα δεν έπρεπε να αφήσω το θέατρο, γιατί έκανα 14 έργα παραγωγή, χωρίς μία.
Από το θέατρο για 8 χρόνια δεν πήρα καθόλου χρήματα. 8 χρόνια, δεν άντεξα μετά, οικονομικά έφτασα σε αδιέξοδο και μπήκα στο Κρατικό Θέατρο και, ταυτόχρονα,, επειδή πια είχα ένα μεροκάματο από το θέατρο, μου ήρθε η ιδέα να κάνουμε ένα πράγμα που θα μπορώ να το ελέγχω όλο εγώ», είπε για την ιδέα των «Άγαμων Θυτών» που είχε γεννηθεί.
Τότε ήρθε η αναγνώριση και ακολούθησαν και περισσότερες επαγγελματικές προτάσεις: «Εκεί ένιωσα ότι τελειώνει η μεγάλη απόρριψη. Μέχρι τότε η απόρριψη ήταν οριακή, δεν ένιωθες ότι μπορείς να πας παρακάτω. Ήταν όμως καλό σχολείο», συμπλήρωσε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης στην ΕΡΤ1.