Έκκληση για βοήθεια απευθύνει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook. Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη ισχυρίστηκε ότι έχει περιέλθει σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση εξαιτίας της ακύρωσης περίπου 40 συναυλιών που είχε προγραμματίσει για το καλοκαίρι με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 95 χρόνων από τη γέννηση του μουσικοσυνθέτη. Σύμφωνα με την ίδια, από τις 45 συνολικά προγραμματισμένες συναυλίες, πραγματοποιήθηκαν μόνο οι 5 και από αυτές για τις 3 δεν έχει ακόμα εισπράξει τα συμφωνηθέντα.
Γράφει στο μήνυμά της η Μαργαρίτα Θεοδωράκη:
«Είμαι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ετών 62. Η ΔΕΗ χθες μου έκοψε το ρεύμα και δεν έχω ούτε τηλέφωνο, ούτε ιντερνέτ. Δεν έχω ρεύμα, δεν έχω φως, δεν έχω να μαγειρέψω, δεν έχω ψυγείο, δεν έχω ζεστό νερό να πλυθώ. Και πραγματικά κρυώνω! Ήρθα σε ένα καλό γείτονα για να στείλω το sos! Επίσης δεν έχω να φάω! Περισσότερο τα 22 σκυλάκια και τα 35 γατάκια! Δεν έχουμε απολύτως τίποτα! Ούτε ένα σεντ… Τίποτα απολύτως τίποτα! Ζητάμε κάποια βοήθεια! Σας ευχαριστούμε πολύ! Δεν έχω κινητό. Μιας φίλης… Σας παρακαλώ πολύ αναρτήστε το στο προφίλ σας! Κάποιος ίσως μας βοηθήσει. Help!»
Και συμπληρώνει σε δήλωσή της που φιλοξενεί η εφημερίδα Espresso: «Ο Γολγοθάς μας ξεκίνησε από τον περασμένο Φεβρουάριο. Λόγω της συμπλήρωσης των 95 ετών από τη γέννηση του πατέρα μου, είχαμε κλείσει 45 συναυλίες. Εξαιτίας όμως του κορονοϊού οι συναυλίες αυτές κατέληξαν από 45 σε… 5, από τις οποίες οι τρεις είναι απλήρωτες. Πώς να ζήσουμε; Πώς να δώσω τα χρήματα για τον ΕΝΦΙΑ, για την περίθαλψη του πατέρα μου; Τα πάντα έχουν πέσει στο κεφάλι μου. Μας έκοψαν λοιπόν το ρεύμα, φαγητό δεν έχουμε ούτε για μας ούτε για τα ζώα που περιθάλπω. Αν μας κόψουν και το νερό, δε μου μένει τίποτα άλλο παρά να δέσω μια θηλιά στο λαιμό μου και να πεθάνω».
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2543926972564168&id=100008406698129