Πολιτισμός

Αυγουστιάτικη πανσέληνος: Σήμερα το μεγαλύτερο φεγγάρι του έτους – Οι δωρεάν εκδηλώσεις

Απόψε το μεγαλύτερο και ομορφότερο φεγγάρι του χρόνου, η πανσέληνος του Αυγούστου με 77 αρχαιολογικούς χώρους ανοιχτούς για το κοινό.

Το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές φεγγάρι του έτους θα πλημμυρίσει απόψε τον ουρανό.

Πρόκειται για το Φεγγάρι της Μουρούνας ή Φεγγάρι του Οξύρυγχου, πιο γνωστό όμως ως Αυγουστιάτικη Πανσέληνος.

Για μία ακόμη χρονιά, οι Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς προσφέρουν ελεύθερη είσοδο στους πολίτες, καθώς και στους επισκέπτες, σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, για να απολαύσουν την ομορφότερη νύχτα του ελληνικού καλοκαιριού.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις υπό από το φως του φεγγαριού.

Ενδεικτικά, στην Αττική και συγκεκριμένα στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, στις 21.00, με τη συμμετοχή του μουσικού συνόλου Jazz Sextet της Στρατιωτικής Μουσικής του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 20.00.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από τις 20.00 έως τις 24.00 ενώ στον Αρχαιολογικό χώρο του «Τύμβου του Σοφοκλή» στη Βαρυμπόμπη του Δήμου Αχαρνών, ο χώρος θα ανοίξει ειδικά για τον εορτασμό της Πανσελήνου από τις 21.00 έως τις 24.00, και θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από αρχαιολόγο της Εφορείας. Στον Αρχαιολογικό χώρο Αφαίας στην Αίγινα, θα πραγματοποιηθεί στις 21:00, χοροθεατρικό δρώμενο με τίτλο «Place in the ancient earth», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Silvia Macchi και με τη συμμετοχή δύο καλλιτεχνών (Δέσποινα Χατζηπαυλίδου, Malvina Lorida) και τριών μουσικών (Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Joe Tonabene, Stavros Parigino).

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Βάσεις 2020: Πτώση σε όλα σχεδόν τα πεδία, πότε θα ανακοινωθούν
ΝΒΑ: Θρυλικό ρεκόρ από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο
Chevron Right