Πολιτισμός

Πέθανε ο Mark Margolis, ο «Σαλαμάνκα» από το Breaking Bad

Ο Mark Margolis πέθανε μετά από σύντομη μάχη με ασθένεια.

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του ηθοποιού Mark Margolis, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Ο υποψήφιος για Emmy ηθοποιός, που είχε υποδυθεί μοναδικά τον «σιωπηλό» αλλά άκρως επικίνδυνο Έκτορ Σαλαμάνκα στις σειρές «Breaking Bad» και «Better Call Saul», πέθανε στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης.

Προηγήθηκε σύντομη μάχη με ασθένεια, όπως δήλωσε ο γιος του, επίσης ηθοποιός και διευθύνων σύμβουλος της Knitting Factory Entertainment Morgan Margolis, στο The Hollywood Reporter.

Η καριέρα του Mark Margolis ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950 στη σειρά «Guiding Light» και συνέχισε με μικρότερους ρόλους στα «Going in Style» (1979) και «Dressed to Kill» (1980).

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος ρόλος του ήταν στο «Scarface» του 1983 ως μαφιόζος Alberto the Shadow απέναντι από τον Tony Montana του Al Pacino.

Ο Margolis έγινε αγαπημένος του Ντάρεν Αρονόφσκι, ο οποίος τον επέλεξε για τις περισσότερες ταινίες του, συμπεριλαμβανομένων των «Pi» του 1998, του «The Wrestler» του 2008 και του βραβευμένου με Όσκαρ του 2010 «Black Swan».

Ωστόσο, το «Breaking Bad» ήταν αυτό το οποίο απογείωσε την καριέρα του και ο ίδιος άφησε τη δική του ιστορία στη θρυλική και ιδιαίτερα επιτυχημένη σειρά.

Εκεί υποδύθηκε τον ηγέτη του καρτέλ Έκτορ «Τίο» Σαλαμάνκα, ο οποίος είχε υποστεί ένα σχεδόν θανατηφόρο εγκεφαλικό που του είχε στερήσει την ομιλία, ενώ οι φανατικοί της σειράς θα θυμούνται πάντα εκείνο το κουδουνάκι που χτυπούσε όταν ένιωθε ότι παραμονεύει ο κίνδυνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Αχτσιόγλου: Το 16ωρο δεν μπορεί να είναι η απάντηση για την εργασία στον 21ο αιώνα»
Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη κατέληξε σε μετωπική με λεωφορείο
Chevron Right