Πολιτισμός

Rijksmuseum: Το μουσείο – σύμβολο του Άμστερνταμ ανοίγει την 1η Ιουνίου

Με ραντεβού, προκαθορισμένες διαδρομές, αντισηπτικά και μια έκθεση – αφιέρωμα στους «μαέστρους» του ιταλικού μπαρόκ, Καραβάτζιο και Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι, ανοίγει τις πύλες του στο κοινό ένα από τα πιο σημαντικά ευρωπαϊκά μουσεία.  

Για τους τολμηρούς και τους φιλότεχνους που θα σπεύσουν να επωφεληθούν της χαλάρωσης των μέτρων και της σταδιακής αποκατάστασης των αεροπορικών συγκοινωνιών -εντός της Ευρώπης τουλάχιστον-, το άνοιγμα του Rijksmuseum στο Άμστερνταμ είναι καλός οιωνός.

Πόσο μάλλον που η περίφημη έκθεση «Καραβάτζιο-Μπερνίνι. Το μπαρόκ στη Ρώμη», η οποία είχε εγκαινιαστεί 14 Φεβρουαρίου, πήρε παράταση ως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Screenshot 2020 05 27 Rijksmuseum rijksmuseum Φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram

Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 70 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, ανάμεσά τους τον εμβληματικό «Νάρκισσο» του Καραβάτζιο, δάνειο από την Εθνική Πινακοθήκη της Ρώμης, και την μνημειώδη «Μέδουσα» του Μπερνίνι, δάνειο από τα Musei Capitolini,  είχε δεχτεί περισσότερους από  85.000 επισκέπτες τον πρώτο μήνα λειτουργίας της, πριν κλείσει λόγω του κορονοϊού.

Όμως, προσοχή! Για να την δείτε, θα πρέπει να προαγοράσετε τα εισιτήριά σας στο μουσείο, στη διεύθυνση https://www.rijksmuseum.nl/en. Τα εισιτήρια ισχύουν για συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Απαγορεύεται η είσοδος σε γκρουπ, εκτός και αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας και οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν συγκεκριμένες διαδρομές και να κρατήσουν αποστάσεις δύο μέτρων μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κλαυδιανός σε Πρετεντέρη: «H Έφη δεν είναι για τα δόντια σου»
Βασίλης Δημάκης: Μεταφέρεται στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού
Chevron Right