Πολιτική

Ανοίγει, ενδεχομένως και σήμερα, η πλατφόρμα των 72 δόσεων για τα κορονοχρέη

Το άνοιγμα της πλατφόρμας των 72 δόσεων για τα κορονοχρέη, ενδεχομένως και σήμερα, προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ανακοινώνονται σήμερα τα μέτρα στήριξης για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης.

Ανοίγει άμεσα η πλατφόρμα των 72 δόσεων για τα κορονοχρέη. Ενδεχομένως και σήμερα ή αύριο, όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», η οποία αναμένεται να δώσει μια μικρή ανάσα σε χιλιάδες πολίτες.

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε επίσης την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης των σεισμόπληκτων της Κρήτης, η οποία θα γίνει σήμερα.

«Σήμερα θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους, τα οποία θα είναι στο ίδιο πακέτο με τα μέτρα για τους πυρόπληκτους», είπε, συμπληρώνοντας ότι, «θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και η πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως».

ΕΝΦΙΑ

Για τον ΕΝΦΙΑ στο γενικό πληθυσμό ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως η Νέα Δημοκρατία είχε προεκλογικά υποσχεθεί μεσοσταθμική μείωση στο 30% και έχει γίνει στο 22%. «Όπως σε όλες τις χώρες πρέπει να υπάρχει φόρος ακίνητης περιουσίας. Πρέπει να γίνει πιο δίκαιος», σημείωσε και επεσήμανε πως « υπάρχει πρόβλεψη για όποιον δεν έχει να δώσει».

«Έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε το εισόδημα του πολίτη τα τελευταία χρόνια. Μειώθηκαν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές. Πληρώνονται έγκαιρα οι πολίτες, αν κι όχι στο βαθμό που θα επιθυμούσαμε», παρατήρησε ο Υπουργός Οικονομικών.

Ανεργία

Αναγνωρίζοντας ότι η ανεργία είναι σε υψηλά επίπεδα, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε πως «τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο κύμα απολύσεων δεν υπάρχει, αφού υπάρχει συρρίκνωση της ανεργίας κατά 3%», κάτι που δείχνει ότι, «οι επιχειρήσεις κράτησαν τους υπαλλήλους τους», το οποίο αποτυπώθηκε και στην αύξηση των καταθέσεων των νοικοκυριών κατά 52%».

Ακρίβεια

«Υπάρχει ακρίβεια, δικαιολογημένη», σημείωσε ο υπουργός, παρατηρώντας πως «είναι καλύτερη η κατάσταση από την Ευρώπη. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάρεις έγκαιρα μέτρα. Το πρόβλημα της ακρίβειας είναι παροδικό».

Στην ενέργεια ωστόσο, υπάρχουν «ενδείξεις ότι θα είναι παροδικό, αλλά θα κρατήσει περισσότερο».

«Στην Ελλάδα το ενεργειακό κόστος είναι χαμηλότερο από 17 χώρες της Ευρώπης», παρατήρησε και αναφέρθηκε στα μέτρα επιδότησης ρεύματος και επιδόματος θέρμανσης.

ΔΕΗ

Τέλος, μιλώντας για τη ΔΕΗ, ξεκαθάρισε πως «οι στρατηγικές αποφάσεις και το μάνατζμεντ είναι υπό δημόσιο έλεγχο», ενώ πριν «το 17% στο ΤΑΙΠΕΔ και 34% στο υπερταμείο, με σκοπό να πωληθεί το 2018 το 17%». Τώρα «αντί να πάει στο δημόσιο χρέος το 17%, να πάει στις επενδύσεις».

«Η ΔΕΗ έχει κερδοφορία, ενώ το 2018 – 2019 είχε ζημιές», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Σασμός - spoiler: Η αποκάλυψη της απιστίας του Στεφανή – η Καλλιόπη καλεί «στα όπλα»
Ήχησαν οι σειρήνες στην Αθήνα
Chevron Right