Πολιτική

Πέτσας: Άμεσα οι αποζημιώσεις στους σεισμοπαθείς της Κρήτης

Άμεσα και με μόνο μια δήλωση, που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, θα καταβληθούν τα χρήματα των αποζημιώσεων στους σεισμοπαθείς στην Κρήτη, όπως υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας.

Το μοντέλο που εφαρμόστηκε πρόσφατα για τους πυρόπληκτους θα ακολουθηθεί και στην περίπτωση των αποζημιώσεων για τους σεισμοπαθείς στην Κρήτη. «Θα καταβληθούν άμεσα με μία και μόνη δήλωση, που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Πέτσας είπε ότι η Κοινωνική Προστασία που αφορά στις αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες και την αντικατάσταση οικοσκευής, θα συμπεριληφθεί στα ποσά των προκαταβολών, όπως συνέβη και με τους πυρόπληκτους. Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα συνολικό ποσό που κυμαίνεται από 2.000 ευρώ έως 6.000 ευρώ, ανάλογα με την κατηγοριοποίηση επικινδυνότητας ή ακαταλληλότητας του κάθε σπιτιού, όπως θα πιστοποιήσει η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. «Ήδη, τα αρμόδια συνεργεία βρίσκονται στην Κρήτη για την καταγραφή των ζημιών στις κατοικίες και στα κτήρια. Έχουμε την πλατφόρμα σε εφαρμογή και, ως εκ τούτου, η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες θα γίνει άμεσα», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Σχετικά με την προσωρινή στέγαση των πληγέντων μέχρι να προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών στις κατοικίες τους, ο κ. Πέτσας είπε ότι υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές, μεταξύ των οποίων η φιλοξενία σε ξενοδοχεία της περιοχής, η επιδότηση ενοικίου, αλλά και οι επιμέρους διευθετήσεις που μπορούν να γίνουν -όπου χρειάζεται- με τροχόσπιτα ή ειδικά κοντέινερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Οπλοστάσιο το σπίτι του ληστή της Μητροπόλεως: Είχε ληστέψει 3 ακόμα τράπεζες
Σεισμός στην Κρήτη: Στήθηκαν 80 σκηνές - Δείτε πού κοιμήθηκαν οι σεισμόπληκτοι
Chevron Right