Τα σεισμόπληκτα χωριά του Ηρακλείου θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προσγειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης μετά το ταξίδι του στη Γαλλία, προκειμένου να ενημερωθεί και να δει από κοντά τις ζημιές που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός της Δευτέρας, μεγέθους 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ.
Πρώτη στάση θα είναι το Χουδέτσι Αρχάνων Αστερουσίων, περιοχή που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, σε οδικό δίκτυο αλλά και κτίρια.
Ο κ. Μητσοτάκης από χθες μετά τη σεισμική δόνηση, έδωσε εντολή να βρεθεί στην περιοχή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κι άλλα στελέχη της κυβέρνησης, όπως επίσης ζήτησε να αναπτυχθεί τάχιστα ο μηχανισμός αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει προκληθεί.