Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Οριζόντια παράταση μιας ώρας – Στις 9 κλείνουν οι κάλπες, αναφορές για μεγάλες ουρές

Παράταση στην εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δόθηκε από την ΚΕΦΕ. 

Δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν προσέλθει στις κάλπες από το πρωί της Κυριακής 24/9, προκειμένου να ψηφίσουν το άτομο που θα διεξαχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στο «τιμόνι» του κόμματος, κατά τον β’ γύρο των εκλογών.

Μετά την παράταση μίας ώρας που δόθηκε για όλη την Ελλάδα στην εκλογική διαδικασία, όπως ήταν αναμενόμενο θα καθυστερήσει και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τα πρώτα αποτελέσματα σε επαρκές δείγμα αναμένονται αργά το βράδυ.

Έως τώρα, έχουν ψηφίσει πάνω από 132.000 μέλη του κόμματος, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και στην Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου, η τελική συμμετοχή στον β’ γύρο των εκλογών θα κυμανθεί από 140.000 έως 160.000 ψήφους (υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο είχαν ψηφίσει 148.821 άτομα).

Καταγγελία Κασσελάκη: Οι εφορευτικές «δεν βρίσκουν» τα νέα μέλη που πήγαν την περασμένη Κυριακή

Εν τω μεταξύ, σε καταγγελία προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφορικά με τη διαδικασία ψηφοφορίας των νέων μελών, λίγες ώρες προτού κλείσουν οι κάλπες στον β’ γύρο εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία «δεν σας βρίσκουμε», αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα. Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα. -Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

kasselakis aitima

Προέδρος ΚΕΦΕ: Να αποφεύγεται κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων

«Η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσεται με μεγάλη και μαζική συμμετοχή. Έως τώρα πάνω από 100.000 μέλη προσήλθαν και ψήφισαν, ενώ χιλιάδες ακόμη μέλη αναμένεται να ψηφίσουν στα 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και ηλεκτρονικά από το εξωτερικό.

Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Δρόσος.

Ποιοι ψηφίζουν και πώς

Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και είναι καταχωρισμένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία διεξάγεται ηλεκτρονικά την Κυριακή (24/09) από ώρα 00:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 20:00 της ίδιας ημέρας.

Προκειμένου κάποιος να μπορέσει να ψηφίσει πρέπει να έχει μαζί του ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή βίζα ή μπλε βεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν συνδρομή αξίας 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα στα σχολεία της Θεσσαλίας έως 27/9 - Ποιες περιοχές εξαιρούνται
Σάκης Αρναούτογλου: Η απάντηση στο ερώτημα πόσο νερό θα πέσει στη Θεσσαλία και αν θα έχουμε σοβαρές πλημμύρες
Chevron Right