Την αντίδραση του Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση επιβολής προστίμου, για άσκοπη μετακίνηση, σε 80χρονη στη Λαμία.
Σύμφωνα με την Πειραιώς, «ο κ. Τσίπρας έσπευσε να κάνει ανάρτηση για πρόστιμο που επιβλήθηκε, ύστερα από καταγγελία, σε ηλικιωμένη κυρία στη Λαμία».
Ωστόσο, «αν ρωτούσε λίγο, θα είχε πληροφορηθεί ότι το πρόστιμο είχε ακυρωθεί για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, ύστερα από παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα πολύ πριν βγάλει ο κ. Τσίπρας την ανακοίνωσή του», ενώ «υπήρχαν μάλιστα και σχετικά δημοσιεύματα».
«Η εύκολη αντιπολίτευση δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά φθηνός λαϊκισμός», κατέληξε η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.
- Διαβάστε αναλυτικά: Διαγράφεται το πρόστιμο 300 ευρώ στη γιαγιά από τη Λαμία, μετά τις αντιδράσεις