Ο Θεόδωρος Κασσελάκης, πατέρας του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., δήλωσε τη Δευτέρα (25/09) ότι «ο γιος του μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στο MEGA, o Θεόδωρος Κασσελάκης ανέφερε: «Ήταν και το όνειρό του από μικρός. Όταν ο Στέφανος μου ανέφερε με τους συνεργάτες και τους φίλους του τον σκοπό του για την πολιτική ήμουν θετικός, γιατί ήταν το όνειρό του. Ήξερα ότι στην Αμερική είχε προτάσεις από το πανεπιστήμιο από μεγάλους επενδυτές. Το αξίζει αυτό ο Στέφανος. Είχε την τύχη να περάσει από ένα κολλέγιο, το Phillips Academy, από το οποίο πέρασαν γνωστές πολιτικές. Ήταν εσώκλειστος και ο Στέφανος έχει ακολουθήσει όλη την πορεία αυτού του χώρου».
Ακόμα, ο ίδιος είπε πως είχε την τύχη να γνωρίσει τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, αφού είπε: «Είμαστε δημοκρατικοί εδώ και πολλά χρόνια. Όταν λέμε δημοκρατικοί, εννοώ ότι πάντα πιστεύουμε στον λαό και ότι ο λαός πρέπει να ανταμειφθεί από εμάς στις προσπάθειές μας. Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Ανδρέα Παπανδρέου προσωπικά. Πραγματικά, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος, είχα την ευκαιρία να ακούσω και να μάθω πάρα πολλά και ήταν πάντα τα πιστεύω μας στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς».
Όταν ρωτήθηκε ποια είναι η γνώμη του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απάντησε: «Eίναι εξαιρετική η άποψή μου για τον Μητσοτάκη. Στα Χανιά είναι ο Στέφανος και ο Μητσοτάκης. Ο γιος μου μπορεί να τον κερδίσει».
Στη συνέχεια, όπως αποκάλυψε ο πατέρας του, ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν συνεργάτης του Τζο Μπάιντεν, μιλάει έξι γλώσσες και πάντα είχε δώσει στην οικογένειά του καλά αποτελέσματα, ενώ στην ενασχόλησή του με τη Ναυτιλία, η δουλειά του ήταν εξαιρετική. «Ο Στέφανος συμμετείχε στην καμπάνια του Μπάιντεν για γερουσιαστής, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε να πάει στο Λευκό Οίκο επειδή ήταν λίγα τα χρήματα. Όλοι οι εφοπλιστές μούέδωσαν συγχαρητήρια για τον Στέφανο. Είναι ενημερωμένος και μαθαίνει πολύ γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του.
Μόλις ο Στέφανος Κασσελάκης τούανακοίνωσε την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο πατέρας του τον συμβούλεψε να το σκεφτεί καλά, αλλά και να δει και τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Είχα μία πληροφορία ότι διάφορες παρατάξεις είχαν οικονομικές δυσκολίες και δεν ήθελα να μπλέξουμε σε τέτοιες διαδικασίες. Του είπα ότι θα έχει την υποστήριξή μας, να είναι ικανός και να κοιτάξει να ενδιαφερθεί για τον λαό. Με απασχολεί πολύ το από σήμερα και πέρα. Ο Στέφανος έχει πολλή δουλειά», είπε ο Θεόδωρος Κασσελάκης.
Μεταξύ άλλων, ο Θεόδωρος Κασσελάκης ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα σοβαρό κεφάλαιο στην πορεία του γιου του, ενώ για τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διαβεβαίωσε πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ικανός να τα ξεπεράσει, καθώς τα στάνταρντ, που κινείται είναι υψηλά. «Ο Στέφανος είναι manager», σχολίασε χαρακτηριστικά.