Με την έκτακτη σύσκεψη των μελών της Επιτροπής των Ειδικών, χθες Τρίτη, και την εισήγηση νέων σκληρών μέτρων (κλείσιμο σχολείων – κατάργηση click away) προκύπτουν σημαντικά ζητήματα που πρέπει να τεθούν με το όνομά τους.
Εδώ και ημέρες και συγκεκριμένα από την περασμένη Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, με την ομιλία του Σωτήρη Τσιόδρα στη Βουλή και την ολοκλήρωση της μαραθώνιας σύσκεψης των λοιμωξιολόγων στις 5/2 (θυμάστε κράτησε σχεδόν 8 ώρες) έσπευσαν να κατηγορήσουν κάποιους ειδικούς ότι έχουν χάσει την επαφή με την κοινωνία και πως με όσα εισηγούνται μας πάνε μπρος – πίσω χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα πάντα σε σχέση με την πανδημία.
Αυτοί οι… σαδιστές λοιμωξιολόγοι έχοντας στα χέρια τους εκείνα τα επιστημονικά δεδομένα και τεκμήρια προσπάθησαν με κάθε τρόπο να πουν την αλήθεια απαλλαγμένοι από τα όποια συμφέροντα και τις πιέσεις που ασκούνται στην Επιτροπή.
Ζήτησαν σκληρό lockdown με κλείσιμο σχολείων, όμως δεν εισακούστηκαν. Ακόμη και η κυβέρνηση τους έβαλε απέναντι με πρωτοκλασάτο υπουργό να τονίζει ότι θα παραιτηθεί αν κλείσουν τα σχολεία.
Τελικά όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας και όσα επεσήμαναν αυτοί οι 10-11 ειδικοί από την περασμένη εβδομάδα ήρθε να τα ανακαλύψει άρον – άρον η κυβέρνηση και να επιβάλει σήμερα νέο σκληρό lockdown.
Ποιος, λοιπόν, δεν αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της κρίσης που ζούμε;
Πρώτα πιέζουν και απειλούν για χαλαρά μέτρα και σήμερα ανακοινώνουν σκληρά μέτρα με διαφορά λίγων 24ώρων;
Το iEidiseis, όπως επανειλημμένα έχει γράψει, σημειώνει εκ νέου ότι παράγματι την περασμένη Παρασκευή από κάποιους λίγους δόθηκε μάχη και μάλιστα σκληρή ώστε να περάσουν οι θέσεις της κυβέρνησης και να μην αγγίξει κανείς τα σχολεία.
Αυτοί οι λίγοι, όπως αποδείχθηκε, βλέποντας τον Γολγοθά που έχουμε μπροστά μας ζήτησαν σκληρό lockdown από την περασμένη εβδομάδα ώστε να φρενάρει ο κορονοϊός. Δεν εισακούστηκαν, δεν πέρασε η θέση τους και ας λοιδορήθηκαν, με την κυβέρνηση σήμερα να τεκμηριώνει την θέση της ότι «τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκε μία σταθερή αύξηση στις εισαγωγές σε κλίνες ΜΕΘ καθώς και μία εκθετική αύξηση της παρουσίας του ιού στα λύματα της Αττικής, η οποία σήμανε συναγερμό στους ειδικούς».
Ξεχνάνε όμως ότι κάποιοι από την Επιτροπή βάζουν πάνω από όλα τον όρκο τους και το δημόσιο καλό. Δεν συμβιβάζονται και αντέχουν σαν το ατσάλι στις πιέσεις «φωνάζοντας» εδώ και μέρες τι θα συμβεί στην Αττική.
Σήμερα λοιπόν, η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα μέτρα, δικαιώνοντας όσους από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο ύψος τους και δεν ψήφισαν την ύστατη στιγμή «λευκό».
Κάποιοι λίγοι (8) ψήφισαν «δεν ξέρω – δεν απαντώ», ενώ οι υπόλοιποι συντάχθηκαν με τις αρχικές θέσεις των «12», με αυτούς που μόνο σαδιστές δεν είναι και θέλουν τα αυτονόητα. Να απαλλαγούμε μια και καλή από τον κορονοϊό που άλλαξε ριζικά τη ζωή μας.
Είναι αυτοί που έχουν καθαρή τη συνείδησή τους και αυτό επανέλαβαν και χθες.
Το αυστηρό lockdown ήταν μονόδρομος και ας άργησε να το «καταλάβει» η κυβέρνηση. Ίσως είναι η μόνη λύση για να κάνουμε Πάσχα και είναι η ώρα να αφήσουμε τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους.