Πολιτική

Φίλης: Το υπ. Παιδείας αρνείται να καταδικάσει τη ΧΑυγίτικη δράση στη Σταυρούπολη

Τη διακοπή των μαθημάτων στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ζητά ο Νίκος Φίλης μετά τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν χθες και σήμερα από ακροδεξιές ομάδες και βάζει στο «στόχαστρό» του το υπουργείο Παιδείας που δεν καταδίκασε την ΧΑυγίτικη δραση.

«Για δεύτερη μέρα σήμερα, ακροδεξιές ομάδες, με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιούν ως ορμητήριο σχολεία στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και επιτίθενται σε φοιτητές και μαθητές. Η κυβέρνηση αρνείται να καταδικάσει χωρίς περιστροφές και να κατονομάσει τους δράστες», αναφέρει σε δήλωσή του ο Νίκος Φίλης για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν χθες και σήμερα από ακροδεξιές ομάδες στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και συνεχίζει: «Το πρωί στη Βουλή, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτησή μου, περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση είναι εναντίον… «της διακοπής μαθημάτων από οπουδήποτε κι αν προέρχεται»!

Στη συνέχεια ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Ντροπή! Είναι αναγκαίο, με απόφαση της διεύθυνσης, να διακοπούν τα μαθήματα στα δύο ΕΠΑΛ και να συνεδριάσουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών με την παρουσία της υπουργού. Τώρα που εκδηλώνεται νέο κύμα μίσους, φανατισμού, βίας και χρυσαυγίτικης εγκληματικότητας είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεση παρέμβαση και να σταλεί αποφασιστικό σήμα. Τα «από όπου κι αν προέρχονται» αποθρασύνουν τους δράστες και δημιουργούν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του χρυσαυγιτισμού. Η κα Κεραμέως θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη σήμερα στα σχολεία, στη Θεσσαλονίκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Άγριες Μέλισσες - spoiler: Η επεισοδιακή επίσκεψη του Δούκα στους γιους του
Παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ
Chevron Right