Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα-Κυπριανού: Μόνη λύση για το Κυπριακό, η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι παράνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, ‘Ανδρο Κυπριανού.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, κ. Άνδρο Κυπριανού, με τον οποίον συζήτησαν για τις εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι μόνη λύση είναι η επανέναρξη των συνομιλιών στο πλαίσιο που έθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, με σκοπό την επανένωση της Κύπρου στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Κατά τη συνάντηση, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στο Αιγαίο και τη Συρία, αλλά κυρίως στην Κυπριακή ΑΟΖ, επισημαίνοντας την ανάγκη αξιοποίησης του πλαισίου ευρωπαικών κυρώσεων για να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση.

Τέλος, συνομίλησαν για τον περαιτέρω συντονισμό τους, προκειμένου να μεταφέρουν τις ανωτέρω θέσεις ιδιαίτερα στις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Φορολοταρία Οκτωβρίου 2019: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ
Ντράγκι: Success story στην Ελλάδα εξαιτίας του τιμήματος που πλήρωσαν οι πολίτες της
Chevron Right