Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι ένας «πόλεμος μιας βαρβαρότητας, που έρχεται από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, από το 1945 και δεν απειλεί απλά την Ουκρανία, απειλεί την ίδια τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη πρώτιστα» τόνισε στην παρέμβαση του ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασουλας.
«Ως ελληνικό Κοινοβούλιο καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεχίσει αυτήν τη βοήθεια και την υποστήριξη προς την Ουκρανία και να λάβει περισσότερα μέτρα, ώστε το κόστος της βαρβαρότητας να γίνει αφόρητο» υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
«Ο πόλεμος που μαίνεται και έχει εξελιχθεί σε μια ανθρωπιστική καταστροφή στην Ουκρανία, δεν είναι στην πραγματικότητα ένας πόλεμος ανάμεσα στον Πούτιν και στην Ουκρανία, δεν είναι απλώς η εισβολή που επέλεξε να κάνει ο Πρόεδρος Πούτιν εις βάρος μιας χώρας που είναι μέλος του ΟΗΕ και αγωνίζεται για την βελτίωση της δημοκρατίας της και της ζωής των πολιτών της. Είναι στην πραγματικότητα μια επίθεση της βαρβαρότητας ενάντια στη δημοκρατία γι’ αυτό μας αφορά όλους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τασουλας.
Στέφαντσουκ: Να συνεχιστεί η βοήθεια
Παρέμβαση στην τηλεδιάσκεψη έκανε και ο πρόεδρος της Ουκρανικής Βουλής Ρουσλάν Στέφαντσουκ ο οποίος κάλεσε την Ε.Ε. να συνεχίσει να βοηθά την χώρα του. «Θέλουμε τη στήριξη από τα εθνικά Κοινοβούλια και τη διακοπή επαφής τους με Ρώσους βουλευτές. Θέλουμε να παραμείνουμε μια ειρηνική χώρα, απευθύνω έκκληση για στήριξη».
«Αυτή τη στιγμή 360 παιδιά του παιδιατρικού νοσοκομείου του Κιέβου νοσηλεύονται σε ένα υπόγειο χώρο» δήλωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος. «Αυτό είναι το τίμημα της ελευθερίας. Επιτίθενται σε πυρηνικούς σταθμούς με ενδεχόμενες επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. Οι Ουκρανοί εργαζόμενοι στους πυρηνικούς σταθμούς εργάζονται πυρετωδώς για την ασφαλή λειτουργία τους, αλλά ο έλεγχος των σταθμών πρέπει να περάσει ξανά στην Ουκρανία» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο Στέφαντσουκ.