Τρία άκυρα ψηφοδέλτια από τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ έβγαλε η μυστική ψηφοφορία αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Ολομέλεια, για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη.
Από τους 180 βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, τρεις είναι αυτοί που να επέλεξαν να ψηφίσουν άκυρο και όχι υπέρ της παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο για να ελέγξει την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο και για τα οκτώ αδίκηματα, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι κακουργήματα και τα άλλα τέσσερα πλημμελήματα. Η παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου γίνεται με 177 θετικές ψήφους για όλα τα αδικήματα.
Το ερώτημα, πάντως, που απασχολεί τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ είναι ποιοι μπορεί να είναι οι τρεις που δεν ακολούθησαν τη γραμμή κυβέρνησης και ΚΙΝΑΛ και δεν θέλησαν την παραπομπή Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη.
Αναφορικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν:
«Τα δύο κόμματα που χρεοκόπησαν τη χώρα ψήφισαν μόνα τους καθώς απείχε σύσσωμη η αντιπολίτευση και δεν κατάφεραν να πείσουν ούτε τους βουλευτές τους. Δεν θα μπούμε στα ενδοοικογενειακά τους, ας τα λύσουν μόνα τους».