Τη πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει συστοιχία πυραύλων Patriot στη Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για επιθετικό όπλο.
«Είναι ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης. Θα υπογράψει συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για τους Patriot» είπε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο κ. Δένδιας επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στείλει τη συστοιχία στο μοναρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας. «Οι Patriot, όμως, δεν είναι επιθετικό όπλο, οι Patriot είναι αμυντικό όπλο, δεν στρέφεται κατά κάποιου, υπερασπίζει τον εναέριο χώρο κάποιου» είπε ο κ. Δένδιας υπερασπιζόμενος την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και διαβεβαίωσε: «η Ελλάδα δεν εκπέμπει επιθετική δύναμη πουθενά».
KKE: Κίνδυνος για μεγάλες περιπέτειες
Κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης για τους Patriot είχε ασκήσει νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος. «Η κυβέρνηση προωθεί τις συμμαχίες με τις μοναρχίες του κόλπου, φτάνοντας μέχρι του σημείου στήριξης της Σαουδικής Αραβίας, με τους πυραύλους Patriot κατά του Ιράν, βάζοντας τη χώρα και το λαό σε μεγάλες περιπέτειες, σε μία θερμή εστία, που είναι έτοιμη να εκραγεί» είπε ο κ. Μαρίνος.