Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: «Ασφαλώς και προετοιμάζομαι για πρωθυπουργός»

«Εισπράττουμε την εμπιστοσύνη και την προσδοκία των πολιτών, ετοιμαζόμαστε και για μεγαλύτερες ευθύνες», δήλωσε ο Ζ. Κωνσταντοπούλου.

«Δεν κάνω την Πυθία, ούτε κινούμαι με βάση τις δημοσκοπήσεις. Εισπράττουμε την εμπιστοσύνη και την προσδοκία των πολιτών, ετοιμαζόμαστε και για μεγαλύτερες ευθύνες, χωρίς να μεγαλοπιανόμαστε», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Σκάι για τη δημοσκοπική άνοδο της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Πρόγραμμα ετοιμάζουμε, δεν κοροϊδεύομε. Θα έχει εκπλήξεις η διαδικασία αυτή. Θέσεις υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζοντας πως η Πλεύση Ελευθερίας «θα πορευτεί με πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη και με αλήθεια προς τους πολίτες».

Σημείωσε μάλιστα πως «δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπλύνουμε πρόσωπα και κόμματα που έχουν κυβερνητική ευθύνη για τα μνημόνια, και τα τρία κυβερνητικά κόμματα».

Ερωτηθείσα για τα στελέχη της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε ότι «βέβαια υπάρχουν αλλά δεν έχουμε καρέκλες». «Με 6 βουλευτές στη Βουλή κάνουμε περισσότερη δουλειά από το κυβερνών κόμμα. Έχουμε ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα και ζητάμε ανθρώπους με προσόντα να έρθουν μαζί μας», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε εάν η ίδια είναι έτοιμη για πρωθυπουργός απάντησε: «από τη στιγμή που ο κόσμος εκδηλώνει τέτοια στάση, ασφαλώς και προετοιμάζομαι. Κάνω όλα αυτά που απαιτούνται για να είμαι πανέτοιμη».

Για τα Τέμπη

Μιλώντας για τα Τέμπη και την σφοδρά πυρά που εξαπολύει κατά της κυβέρνηση, σημείωσε: «Τους λέω ότι σκοτώσατε αυτά τα παιδιά και είναι βαμμένα με αίμα τα χέρια σας και βεβαίως το πιστεύω».

«Ακόμη περισσότερο όμως πιστεύω ότι δεν τους καίγεται καρφάκι, με το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην τους το λες. Το ότι αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως πρόβλημα το ότι η κοινωνία έχει εξεγερθεί και ζητάει λογαριασμό και λογοδοσία, δεν σημαίνει ότι όποιος είναι στο πλευρό της κοινωνίας το κάνει για κάποιο όφελος. Προσωπικά όλη μου η διαδρομή είναι αποδεδειγμένο ότι είναι σε αυτήν την κατεύθυνση. Έχω δώσει πολλές μοναχικές μάχες».

Για τα ελληνοτουρκικά

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρωτήθηκε και για τα ελληνοτουρκικά, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως είναι απολύτως αντίθετη στις διαπραγματεύσεις με τον Ερντογάν για το μεταναστευτικό. «Είμαστε πάντα υπερ της συμφιλίωσης των λαών, αλλά ο Ερντογάν εφαρμόζει απολυταρχία», επισήμανε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εμφανίζει την Τουρκία ως ασφαλή Τρίτη χώρα για να απελαύνει άτομα.

«Για τα ελληνοτουρκικά έχουμε σαφή θέση: δεν μπορεί να προχωράει μια αόριστη διαδικασία δημοσίων σχέσεων που βαφτίζονται διάλογος την ώρα που από την άλλη πλευρά υπάρχουν σοβαρές αμφισβητήσεις κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως στα χωρικά ύδατα», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να μην τοποθετείται σθεναρά και να μην αναλαμβάνει ως δικό της ζήτημα την Κύπρο κι όσο συνεχίζεται για 51ο έτος η τουρκική κατοχή»Η Ελλάδα έχει ευθύνη, δεν αρκούν οι μέχρι τώρα πρωτοβουλίες. Είμαστε απολύτως αντίθετοι στις διάφορες διαπραγματεύσεις και δίνουν ουσιαστικά πράσινο φως στον Ερντογάν να ντιλάρει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο μεταναστευτικό».

«Τα γενέθλιά μας είναι στις 19 Απριλίου, ημέρα θανάτου του Λόρδου Βύρωνα και Παγκόσμια Ημέρα της Διεθνούς Αλληλεγγύης και του Φιλελληνισμού. Είμαστε πάντοτε υπέρ της συμφιλίωσης των λαών, αλλά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τις κυβερνήσεις και τα κράτη. Ο Ερντογάν αυτήν τη στιγμή εφαρμόζει μια απολυταρχία στη χώρα του, υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι, διώξεις, δικηγόροι που έχουν πεθάνει για τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Για την οικονομία, το ευρώ και το ψηφιακό νόμισμα

Τέλος, μιλώντας για την οικονομία υπογράμμισε ότι «οι τράπεζες είναι αυτή τη στιγμή κουφάρια που ξεπουλήθηκαν. Ντίλαραν κάποιοι». Ζήτησε κατάργηση των funds και επισήμανε το δημόσιο χρήμα που έχει διατεθεί στις τράπεζες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να φορολογηθούν τα υπερκέρδη.

Ερωτηθείσα για το ευρώ και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως «κανένα νόμισμα δεν είναι πανάκεια».

«Ουδέποτε υπήρξα υπέρμαχος του να επιστρέψουμε στη δραχμή», διευκρίνισε και συνέχισε: «πιστεύω όμως ότι δεν πρέπει και να είμαστε εκβιαζόμενοι με τη χρήση κανενός νομίσματος όπως έγινε το 2015. Δεν μπορεί να αφήνουμε τον λαό κάποιος να κλείνει τη ρευστότητα και να μην είναι εξασφαλισμένη η επάρκεια η διατροφική και η επιβίωση. Σίγουρα εξετάζουμε και θα έπρεπε στη σύγχρονη εποχή αν δεχόμασταν μια ανάλογη επίθεση, να έχουμε στη φαρέτρα μας ως εναλλακτική ένα ψηφιακό νόμισμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Νίκος Γεωργιάδης: Σε αυτό διαφέρουν η Ιωάννα Τούνη με την Αθηνά Οικονομάκου