Η «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα στην συνεδρίαση της Ολομέλειας στην συζήτηση του πορίσματος για την παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου στο Δικαστικό Συμβούλιο, αποτυπώθηκε στην σφοδρή αντιπαράθεση που είχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από το βήμα της Βουλής με «γαλάζιους» βουλευτές, προεξάρχοντος του Μακάριου Λαζαρίδη.
Το κλίμα μύριζε «μπαρούτι» από την έναρξη της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου καθώς η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ξεκίνησε την ομιλία της διαβάζοντας τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι τα ονόματα αυτών που σκοτώσατε», προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις από τα έδρανα της ΝΔ.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, σημειώθηκε σφοδρή αντιπαράθεση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, τον οποίον η Ζωή Κωνσταντοπούλου έβαλε στο στόχαστρο για τη δήλωση περί «μπαζώματος». Ο Γιώργος Φλωρίδης σχολίασε με τη φράση «θα τα πούμε» και με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να του ανταπαντά: «Με απειλείτε;».
Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Γιώργος Γεωργαντάς κάλεσε την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας «να μην απειλεί τους βουλευτές» γεγονός που πυροδότησε την μεγάλη ένταση στην Ολομέλεια μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και «γαλάζιων» βουλευτών με τον Μακάριο Λαζαρίδη να ακούγεται να της φωνάζει πως το πρωί είναι μοιρολογίστρα για τα Τέμπη και το βράδυ χορεύει στην Ελεονώρα Ζουγανέλη.
Ενώ παρόμοιο σχόλιο έκανε λίγο αργότερα και ο υπουργός Δικαιοσύνης που ακούστηκε να λέει το πρωί μοιρολόι και το βράδυ στα μπουζούκια. Μάλιστα ο Γιώργος Φλωρίδης τη χαρακτήρισε και «κακέκτυπο της Μάρθα Βούρτση».
Το κλίμα στην αίθουσα ήταν εξαιρετικά τεταμένο, με τους διαλόγους να είναι χαρακτηριστικοί:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αισθάνεται απειλούμενος όποιος είναι ένοχος.
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Έχετε βγάλει απόφαση , φέρτε και ένα εκτελεστικό απόσπασμα να τελειώνουμε.
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Το πρωί είσαι μοιρολογίστρα και το βράδυ είσαι party animal .Πάει το πρωί και κλαίει και το βράδυ χορεύει στη Ζουγανέλη.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟY: Ναι είναι τα θύματά σας, δεν θα με κάνετε να σιγήσω με τον φασισμό σας κύριοι. Δεν θα μου κλείσετε το στόμα κύριοι.
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Ούτε εμένα θα με λέτε δολοφόνο, καταλάβατε;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε έχετε τεράστια ευθύνη για αυτό. Όλοι ξέρουν τον φασισμό σας.
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Πείτε την άποψή σας όπως την λένε όλοι οι άλλοι. Φασισμός είναι να νομίζει κάποιος πως μόνο αυτός έχει δίκιο.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είπατε κ. Φλωρίδη πριν για μουσολινικές απόψεις. Αυτόν εδώ τον ακούσατε;
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Πείτε μας για το μικρό τρυφερό καρότο.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σας εγγυώμαι προσωπικά ότι όλη σας η χυδαιότητα όλα αυτά που λέτε θα προβληθούν στη δίκη.
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Να κάνετε και πρόεδρο τον πατέρα σας.
ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Η Μάρθα Βούρτση στις παλιές ελληνικές ταινίες είχε και μια αυθεντικότητα. Εδώ έχουμε το κακέκτυπο. Όπως είπε και ο κ. Λαζαρίδης το πρωί κλάμα και το βράδυ μπουζούκια.