Ανοδικά κινούνται τα ποσοστά της Πλεύσης Ελευθερίας και της Ζωής Κωνσταντοπούλου με αποτέλεσμα το κόμμα να παγιώνεται στη δεύτερη θέση, πάνω από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεχίζει να διολισθαίνει στις δημοσκοπήσεις.
Η Πλεύση Ελευθερίας δείχνει να κεφαλαιοποιεί τη στάση της στα Τέμπη και έχει εισροές σχεδόν από το σύνολο του πολιτικού φάσματος, αλλά κατά βάση από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της MRB για το Open η Πλεύση Ελευθερίας έχει μία μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ (18,3%), το ΠΑΣΟΚ (14,1%) και το ΚΚΕ (8,8%).
Από το δεξί πολιτικό φάσμα, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει εισροές από τη ΝΔ (5,9%), την Ελληνική Λύση (4,7%) και τη Φωνή Λογικής (2,7%).
Επίσης, η Πλεύση Ελευθερίας «τραβάει» και ψηφοφόρους κομμάτων που δείχνουν ότι δύσκολα θα μπουν στη Βουλή ή ενδεχομένως να μπουν οριακά. Συγκεκριμένα, έχει εισροές 5,9% από το ΜέΡΑ 25 και 3,4% από τη Νέα Αριστερά.
Στο γκάλοπ της Metron Analysis για το MEGA καταγράφονται σημαντικές μετακινήσεις ψηφοφόρων προς την Πλεύση Ελευθερίας.
Από τα στοιχεία για τις συσπειρώσεις – μετακινήσεις για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, εξάγονται ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Από τη ΝΔ φαίνεται μία διαρροή της τάξης του 4% προς την Πλεύση Ελευθερίας:
Από το ΠΑΣΟΚ το «δρομολόγιο» προς την Πλεύση ακολουθεί το 9,2%.
Τέλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα ποσοστό 19,3% μετακινείται προς το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Πιο… αντισυστημικό κόμμα η Πλεύση
Από τη δημοσκόπηση της PRORATA για το Attica προκύπτει ότι οι ερωτηθέντες θεωρούν την Πλεύση Ελευθερίας «Πολύ/Αρκετά» αντισυμβατικό/αντισυστημικό κόμμα.
Ειδικότερα, στο ερώτημα «Πόσο αντισυμβατικό / αντισυστημικό θεωρείτε ότι είναι το καθένα από τα παρακάτω πολιτικά κόμματα» καταγράφονται:
- Πλεύση Ελευθερίας 43% ΠΟΛΥ/ΑΡΚΕΤΑ – 46% ΛΙΓΟ/ΚΑΘΟΛΟΥ – 1% ΔΞ-ΔΑ
- ΚΚΕ 39% ΠΟΛΥ/ΑΡΚΕΤΑ – 52% ΛΙΓΟ/ΚΑΘΟΛΟΥ – 9% ΔΞ-ΔΑ
- Ελληνική Λύση 28% ΠΟΛΥ/ΑΡΚΕΤΑ – 63% ΛΙΓΟ/ΚΑΘΟΛΟΥ – 9% ΔΞ-ΔΑ
- Νέα Αριστερά 24% ΠΟΛΥ/ΑΡΚΕΤΑ – 60% ΛΙΓΟ/ΚΑΘΟΛΟΥ – 16% ΔΞ-ΔΑ
- ΣΥΡΙΖΑ 23% ΠΟΛΥ/ΑΡΚΕΤΑ – 71% ΛΙΓΟ/ΚΑΘΟΛΟΥ – 6% ΔΞ-ΔΑ
MRB:
Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του OPEN, συγκεντρώνει ποσοστό 17,8% και έρχεται δεύτερη πίσω από τη ΝΔ.
Στο ερώτημα Ποιον θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό οι πολίτες καταγράφονται οι εξής επιδόσεις:
- Κυριάκος Μητσοτάκης: 21,4%
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: 13,2%
- Κυριάκος Βελόπουλος: 5,9%
- Νίκος Ανδρουλάκης: 4,7%
- Δημήτρης Κουτσούμπας: 3,3%
- Γιάνης Βαρουφάκης: 3,2%
- Δημήτρης Νατσιός: 2,1%
- Στέφανος Κασσελάκης: 2,1%
- Σωκράτης Φάμμελος: 2%
- Κανένας: 33,3%
Σε άλλη δημοσκόπηση, της Prorata για το ATTICA TV, οι πολίτες απαντούν ότι η Πλεύση Ελευθερίας είναι το κόμμα που θωρούν ότι πιέζει περισσότερο τη ΝΔ με την αντιπολίτευση που ασκεί.