Το «Βreitbart News» δεν είναι από τα τηλεοπτικά δίκτυα που έρχονται πρώτα στο μυαλό μας από την άλλη πλευρά του ατλαντικού. Υπάρχουν πολλά μεγαλύτερα, εγκυρότερα και σίγουρα παλιότερα. Παρ’ όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να δώσει συνέντευξη σε αυτό, αν και αμφιβόλου αξιοπιστίας, για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Για να προσεγγίσει το Τραμπικό κοινό και να φτάσουν στα αυτιά του Αμερικανού προέδρου τα όσα έχει να πει για το ζήτημα των δασμών.
Και τα κατάφερε. Το μήνυμα του πρωθυπουργού για «δυνατότητα εξεύρεσης μιας “win-win” λύσης σε ό,τι αφορά το εμπόριο» μεταφέρθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έδειξε σε πρώτη φάση να συμφωνεί.
Το εν λόγω, λοιπόν, κανάλι έχει ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό και πολύ συγκεκριμένες απόψεις για διάφορα ζητήματα. Ας δούμε τι αναφέρει η Wikipedia γι’ αυτό: «Το Βraitbart είναι ένας αμερικανικός ακροδεξιός, κοινοπρακτικός ιστότοπος ειδήσεων, γνώμης και σχολίων που ιδρύθηκε στα μέσα του 2007 από τον Αμερικανό συντηρητικό σχολιαστή Andrew Breitbart. Το περιεχόμενό του έχει περιγραφεί ως μισογυνικό, ξενοφοβικό και ρατσιστικό από διάφορους ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους. Ο ιστότοπος έχει δημοσιεύσει μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας και σκόπιμα παραπλανητικές ιστορίες».
Και συνεχίζει: «Aρχικά θεωρήθηκε ως «η Huffington Post της δεξιάς», το Breitbart News αργότερα ευθυγραμμίστηκε με την alt-right, την ευρωπαϊκή λαϊκιστική δεξιά και το πανευρωπαϊκό εθνικιστικό κίνημα υπό τη διαχείριση του πρώην εκτελεστικού προέδρου Στιβ Μπάνον. Η διοίκηση της εταιρείας, μαζί με το πρώην μέλος Μίλο Γιαννόπουλο, ζήτησε ιδέες για ιστορίες και εργάστηκε για να προωθήσει και να προωθήσει ιδέες νεοναζιστικών και λευκών ομάδων και ατόμων. Μετά τις εκλογές του 2016 περισσότεροι από 2.000 οργανισμοί αφαίρεσαν το Breitbart News από τις αγορές διαφημίσεων μετά από εκστρατείες ακτιβισμού στο Διαδίκτυο που καταγγέλλουν τις αμφιλεγόμενες θέσεις του ιστότοπου. Το Breitbart News έχει προωθήσει την άρνηση της κλιματικής αλλαγής και την παραπληροφόρηση για τον COVID-19».