Σφοδρή επίθεση από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε ο Νίκος Παππάς προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση στην συζήτηση για τις πυρκαγιές. «Θα ήθελα να καλωσορίσω τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή. Και να υπενθυμίσω ότι η παρουσία του εδώ βρίσκεται στα καθήκοντά του» σημείωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μας έκανε τον ψύχραιμο και τον συναινετικό ο κ. Μητσοτάκης, για να εκτοξεύσει όχι απλώς σφοδρή και άδικη κριτική, αλλά και ανοίκεια προς την αξιωματική αντιπολίτευση ότι όσα πούμε θα είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» είπε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Ποια είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας; Ότι κάηκαν 4 εκατ. στρέμματα; Αν όλα θεωρεί ότι λειτουργούν ρολόι, δεν νομίζω ότι είναι πειστικό αυτό προς τον ελληνικό λαό». Ο Νίκος Παππάς στηλίτευσε το γεγονός ότι «ο πρωθυπουργός δεν βρήκε μια κουβέντα να πει γιατί η φωτιά στην Αττική, έφτασε στον αστικό ιστό και το 112 ζητούσε εκκένωση προς το Χαλάνδρι», υπογραμμίζοντας πως «κάτι πρέπει να γίνει ώστε οι πυρκαγιές να μη σταματούν στη θάλασσα και στον οικιστικό ιστό».
Ο Νίκος Παππάς, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, έστειλε το μήνυμα πως «με τις πολιτικές σας η χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές κρίσεις που υπάρχουν». Όπως είπε ο Νίκος Παππάς: «Μιλάτε για ανάπτυξη. Αντιλαμβάνεστε ότι η πλειοψηφία των νοικοκυριών βιώνουν ύφεση; Αυξάνεται το ποσοστό πληθυσμού που είναι κοντά στο όριο της φτώχειας. Τα μισά νοικοκυριά θέλουν το μισό εισόδημά τους για να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης και θέρμανσης». Σε αυτό το πλαίσιο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στρέφοντας τα «βέλη» του στην κυβέρνηση πως «έχετε πρόθεση τεράστιων ιδιωτικοποιήσεων. Στην ΕΥΔΑΠ σκοντάψατε πάνω στις αποφάσεις του ΣτΕ. Πρόκειται για απεχθές σχέδιο που όπου εφαρμόστηκε, προκάλεσε τεράστια προβλήματα. Μήπως σας ενοχλεί το άρθρο που προστατεύει το νερό ως δημόσιο αγαθό;».
Αναφερόμενος στην εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «έχει έρθει η ώρα για ΠτΔ από την Αριστερά και την ευρύτερη προοδευτική παράταξη», αφήνοντας αιχμές για αναζήτηση πλειοψηφίας από τα «δεξιά» της κυβέρνησης, ενώ ζήτησε να υπάρξουν από την πλευρά του πρωθυπουργού απαντήσεις τα εθνικά θέματα.«Κ. Μητσοτάκη εσείς εγγυάστε τον πολλαπλασιασμό των κρίσεων, ενώ η Αριστερά την αντιμετώπισή τους», είπε καταλήγοντας ο Νίκος Παππάς, κάνοντας αναφορά στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο στη Γαλλία, δηλώνοντας πως σε αυτή την κατεύθυνση μόνο ένας ισχυρός και ανασυγκροτημένος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι καταλύτης.