Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το Φανάρι και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου παρακολούθησε τη λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας και στη συνέχεια είχε συνάντηση μιας ώρας με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Στην προαναγγελία της επίσκεψής του, στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών χρησιμοποίησε τους όρους Constantinople και Ecumenical, κάτι το οποίο δεν άρεσε στην Τουρκία και στα ΜΜΕ της χώρας, αρκετά εκ των οποίων δημοσίευσαν τη συγκεκριμένη είδηση στα πρωτοσέλιδά τους, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.
«Αύριο θα ταξιδέψω στην Κωνσταντινούπολη. Θα παρακολουθήσω την Κυριακή της Ορθοδοξίας Πατριαρχική και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα γίνει δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο», ήταν το μήνυμα του Νίκου Δένδια μεταφρασμένο στα ελληνικά.
I will travel to Constantinople tomorrow. I will attend the Sunday of Orthodoxy Patriarchal and Archieratic Divine Liturgy & will be received by His All Holiness, Ecumenical Patriarch Bartholomew.https://t.co/1kJNqjlIQK
— Nikos Dendias (@NikosDendias) March 4, 2023