Πολιτική

Άγρια κόντρα Ανδρουλάκη – Λιακούλη για την Προανακριτική

«Αν ήρθες εδώ να δημιουργήσεις εντυπώσεις και να τινάξεις στον αέρα την ΚΟ, δεν στο επιτρέπω», το μήνυμα Ανδρουλάκη στην Λιακούλη.
Νίκος Ανδρουλάκης και Ευαγγελία Λιακούλη ΠΑΣΟΚ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI

Σε υψηλά ντεσιμπέλ εξελίχθηκε η συζήτηση εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ γύρω από τις ραγδαίες εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

Και αυτό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και της Ευαγγελίας Λιακούλη, όταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη, την Τρίτη (18/3), σε σχέση με τα νέα δεδομένα μετά το αίτημα Τριαντόπουλου καθώς η ίδια είναι ένα από τα τρία μέλη του κόμματος στην Επιτροπή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε ότι πραγματοποιήθηκε τέτοιου είδους σύσκεψη, τα «τζαρτζαρίσματα» μεταξύ των δύο συνεχίστηκαν με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να είπε στην Ευαγγελία Λιακούλη πως «αν ήρθες εδώ να δημιουργήσεις εντυπώσεις και να τινάξεις στον αέρα την Κοινοβουλευτική Ομάδα, δεν στο επιτρέπω».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Λευτέρης Καρχιμάκης παρουσίασε στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη στεγαστική πολιτική.

Ανδρουλάκης: Ανοίξαμε τον δρόμο για να οδηγηθεί ο Τριαντόπουλος στον φυσικό δικαστή

«Η πρωτοβουλία που πήραμε για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Τριαντόπουλο δικαιώνεται πλήρως από τις εξελίξεις», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κοινοβουλετική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Όπως πρόσθεσε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του κόμματος,«αν δεν είχαμε πάρει αυτήν την πρωτοβουλία, ο κ. Τριαντόπουλος θα ήταν ακόμη υπουργός».

Αναλυτικά η εισαγωγική τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

η πρωτοβουλία που πήραμε για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Τριαντόπουλο δικαιώνεται πλήρως από τις εξελίξεις.

Αν δεν είχαμε πάρει αυτήν την πρωτοβουλία, ο κ. Τριαντόπουλος θα ήταν ακόμη υπουργός.

Εμείς, λοιπόν, ανοίξαμε τον δρόμο για να οδηγηθεί στον φυσικό δικαστή. Η παραπομπή του, όμως, θα γίνει σύμφωνα με το Σύνταγμα και όχι βάσει των επικοινωνιακών παιχνιδιών, που σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία.

Είμαστε συνεπείς στη διαχείριση κορυφαίων υποθέσεων, που πλήττουν την αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου.

Όσο δε αφορά το θέμα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης προ της συνταγματικής αναθεώρησης για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τον καλωσορίζουμε.

Είναι μία θέση, που έχουμε διατυπώσει πολύ νωρίς δημόσια. Την ώρα μάλιστα που αυτός, το κόμμα του και οι βουλευτές του σήκωναν τείχος προστασίας στον κ. Καραμανλή όταν μας είχαν αρνηθεί τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη σύμβαση της τηλεδιοίκησης, που αν είχε υλοποιηθεί στην ώρα της ουδέποτε θα είχε συμβεί αυτή η τραγωδία.

Είναι, λοιπόν, πραγματικά αδιανόητο σήμερα να μας κάνουν μαθήματα σε κορυφαία ζητήματα, που αφορούν στην αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου, αυτοί που όταν εμείς τα θέσαμε, έλεγαν ότι «παίζουμε» με τους θεσμούς και την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
MasterChef 2025 Chevron Left
MasterChef 2025 spoiler 19/3: Ποιοι κερδίζουν το Τεστ Δημιουργικότητας και ποιοι πάνε για αποχώρηση