Πολιτική

Τελευταίο τετ α τετ Μητσοτάκη με Σακελλαροπούλου: «Σας ευχαριστώ για την προσφορά σας» – «Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη»

Τι είπαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην τελευταία τους θεσμική συνάντηση.
Τελευταίο τετ α τετ Μητσοτάκη με Σακελλαροπούλου
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Την τελευταία τους συνάντηση είχαν σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, Κυριάκος Μητσοτάκης και Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των μηνιαίων ενημερώσεων, καθώς την προσεχή Πέμπτη (13/3) θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την απερχόμενη ΠτΔ για την προσφορά της, ενώ εκείνη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε 5 χρόνια.

Αναλυτικά:

Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Μία συνάντηση με ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς είναι τελευταία συνάντηση με αυτή την ιδιότητα θα ακολουθήσουν και άλλες που θα έχουν άλλο χαρακτήρα. Να σας ευχαριστήσω για την προσφορά σας ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος με ξεχωριστό και διακριτό αποτύπωμα. Να ευχηθώ από καρδιάς ό,τι καλύτερο. Η εκλογή του νέου προέδρου έγινε με όλες τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διατάξεις, θα αναλάβει τα καθήκοντά του σε μία ιδιαίτερη και δύσκολη συγκυρία με διεθνείς ανακατατάξεις, πρωτοφανείς και σε μία εσωτερική κατάσταση που χρέος όλων μας είναι να επουλώσουμε τραύματα να σφυρηλατήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Γι’ αυτό και φέρνω στην πρώτη γραμμή σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως η αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών και πολλές άλλες μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να μεταβολίσουν θετικά το κλίμα δυσπιστίας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Να σας ενημερώσω για τις πρόσφατες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό συμβούλιο σχετικά με την απόφαση να δρομολογήσει πρωτοβουλίες η Ευρώπη για την κοινή μας άμυνα. Έντονη ανησυχία για τη Συρία. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή απέναντι σε αυτούς που έσπευσαν να αναγνωρίσουν το νέο καθεστώς στη Δαμασκό. Η Ελλάδα πάντα είχε τις επιφυλάξεις της».

Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

«Η θεσμική επικοινωνία και η ενημέρωση είναι συστατικά της Δημοκρατίας και οι συναντήσεις μας είχαν σημασία. Η πολιτική συναίνεση περισσότερο αναγκαία από ποτέ εύχομαι να πάνε όλα καλά για τον τόπο και στη συνταγματική αναθεώρηση

Είναι σημαντικό να υπάρχει λογοδοσία και απόδοση ευθυνών. Να υπάρξουν συναινέσεις στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Κρίσιμο να υπάρξει ενότητα και στρατηγική συνεννόηση στην ΕΕ. Ειδικά στην ΕΕ θα πρέπει να υπάρξει άμεση ειρήνευση

Να σας ευχαριστήσω εσάς και την Βουλή για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε 5 χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
«Βουνό» τα μπάζα τις πρώτες ημέρες στο Κουλούρι - «Εξαφάνισαν τα πάντα» λέει ο Νίκος Πλακιάς Chevron Left
«Βουνό» τα μπάζα τις πρώτες ημέρες στο Κουλούρι - «Εξαφάνισαν τα πάντα» λέει ο Νίκος Πλακιάς