Μία ασυνήθιστη ένταση σημειώθηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, με αφορμή την παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, του νομοσχεδίου που προβλέπει μεταξύ άλλων αυξημένη προστασία στους προστατευόμενους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Για την ακρίβεια για πρόσωπα «που αναφέρουν παραβιάσεις του Ενωσιακού και Εθνικού Δικαίου και αφορούν το δημόσιο συμφέρον (whistleblowers) και τη διαφάνεια στις Διαδικασίες Λήψης Δημόσιων Αποφάσεων και Συναφών Θεμάτων (Lobbying)».
Η παρουσίαση της συγκεκριμένης διάταξης του νομοσχεδίου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση της Novartis και δύο νομικών, του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βαρίδη και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη
Οι υπουργοί, με πρώτον τον κ. Γεωργιάδη, ζήτησε τον λόγο και υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να φέρει η κυβέρνηση στη βουλή μια τέτοια ρύθμιση, καθώς η θέση της ΝΔ ήταν και παραμένει ότι «η σκευωρία» της Novartis στήθηκε με εργαλείο αστήρικτες και αναπόδεικτες καταθέσεις προστατευόμενων, από την τότε Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη και γι’ αυτό ζητάει μέχρι τέλους «να βγουν οι κουκούλες». Άλλωστε, η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα για τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία έχει μπει στο αρχείο.