Πολιτική

«Φίλια πυρά» κατά κυβέρνησης από τον Γιάννη Οικονόμου

«Η κοινωνία μας έστειλε δύο φορές ηχηρό μήνυμα γιατί κάποιοι δεν το έλαβαν με την πρώτη», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.
Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Οικονόμου στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

«Ο κόσμος μας, η βάση μας, μας λέει, με πολλούς τρόπους και επανειλημμένα, ότι ξεστρατίσαμε σε βασικούς τομείς και μας θέλει αλλιώς, όπως είμασταν στην αρχή. Αυτό δεν δικαιούμαστε να το προσπερνάμε» ήταν ένα από τα αιχμηρά μηνύματα που έστειλε ο «γαλάζιος» βουλευτής Γιάννης Οικονόμου από το βήμα της Ολομέλειας κατά την διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ, και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ομιλία του επεσήμανε πως «η κοινωνία μας έστειλε, δυο φορές μέσα στο Γενάρη και το Φλεβάρη, το ίδιο ηχηρό μήνυμα».

«Μας το έστειλε και δεύτερη φορά», τόνισε, «γιατί η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι έδειξαν με τη στάση τους ότι δεν το έλαβαν την πρώτη φορά. Πολλά μπορεί να πει κανείς για το τι ήταν και τι δεν ήταν τα συλλαλητήρια. Σίγουρα όμως ήταν  έκφραση απογοήτευσης και οργής για τη μεταπολεμική Ελλάδα».

Ο «γαλάζιος» βουλευτής μίλησε, επίσης, για οργή των πολιτών για την, όπως είπε,  «ανεπαρκή ενσυναίσθηση πολιτικών προσώπων και ανθρώπων στον περίγυρο των εξουσιών».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως «δεν μας πρέπει να βασιζόμαστε σε αρνητικά επιχειρήματα περί απώλειας της σταθερότητας, χωρίς να αμφισβητώ ότι είναι πολύτιμη η σταθερότητα».

«Αν κάτι, όμως έχει διδάξει η Ιστορία μας, είναι ότι οι Έλληνες κυβερνώνται με την ελπίδα για το αύριο και όχι με τον φόβο για το σήμερα και το χθες», είπε,  κάνοντας λόγο «έκδηλη ανεπάρκεια» του κράτους «σε κάθε επίπεδο», ενώ μίλησε για ελλειμματικό προσωπικό, διαχειριστική ανικανότητα των κοινοτικών κονδυλιών και ολοκλήρωσης συμβάσεων, έλλειψη συστήματος ουσιαστικής αξιολόγησης και λογοδοσίας.

Ο Γιάννης Οικονόμου, πάντως, έστρεψε τα «βέλη» του και προς την πλευρά της αντιπολίτευσης μιλώντας για μια «αδίστακτη καπηλεία» από μια, όπως την χαρακτήρισε, «δημαγωγική αντιπολίτευση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Κυριάκος Μητσοτάκης Μέγαρο Μαξίμου Chevron Left
Όργιο διαρροών με στόχο να «παίξουν με το μυαλό» του Κυριάκου